0
Ένα ζευγάρι καταδικάστηκε για το αποτρόπαιο έγκλημα στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης, όπου ένα πτώμα βρέθηκε καμμένο και παραμορφωμένο.




"Το αίμα του θύματος βρέθηκε στο πολύφωτο, στο τάβλι, στην τηλεόραση, στο ταβάνι, στον υαλοπίνακα, στα παράθυρα. Το θύμα ήταν ζωντανό αφού κάηκε" είπε μεταξύ άλλων η εισαγγελέας.

Ένα βίαιο, φρικτό και απάνθρωπο έγκλημα, που ανάγκασε την αστυνομία να δημοσιεύσει φωτογραφίες από τα τατουάζ του θύματος προκειμένου να ταυτοποιηθεί, λόγω της κατάστασης στην οποία αυτό βρέθηκε στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης τον Ιούνιο του 2016, αναβίωσε στις δικαστικές αίθουσες.

Η σορός του 50χρονου άνδρα εντοπίστηκε από έναν ψαρά, αλλά ήταν τόσο καμμένη στο πρόσωπο και στα χέρια που δεν ήταν αναγνωρίσιμη. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, δεν ήταν τα εγκαύματα που τον αποτελείωσαν, καθώς είχε επιζήσει από αυτά, αλλά οι πολλαπλές κακώσεις στο σώμα. Χρειάστηκαν να περάσουν 8 ημέρες και η βοήθεια των ΜΜΕ για να μπορέσουν οι συγγενείς του να αναγνωρίσουν το θύμα από τα τατουάζ του. Την επόμενη ημέρα, η ομάδα ΔΙΑΣ Νίκαιας έλαβε την καταγγελία γυναίκας για ξυλοδαρμό. Στο σπίτι όπου πηγαίνουν, μία γυναίκα, η Α.Π., τους ανακοινώνει πως ο δράστης της δολοφονίας είναι ο τότε σύντροφός της Μ.Μ.

Τελικά και οι δύο κάθισαν στο εδώλιο του Μικτού Οκρωτού Δικαστηρίου. Εκείνη μόλις 19 ετών, εκείνος 35. Σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη, προχώρησαν σε ένα από τα πιο άγρια εγκλήματα των τελευταίων χρόνων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, χτύπησαν για ώρες τον 50χρονο, στη συνέχεια τον μετέφεραν στα Λιμανάκια, τον έκαψαν και όταν είδαν πως δεν τα κατάφεραν τον λιθοβόλησαν.

Το πρώην ερωτευμένο ζευγάρι καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και περιύβριση νεκρού. Συγκεκριμένα, στον άνδρα επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, ενώ η κατηγορούμενη καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 18 ετών και 10 μηνών, καθώς της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μεταφηβικής ηλικίας κατά πλειοψηφία (οι τακτικοί δικαστές είχαν την άποψη ότι δεν έπρεπε να της αναγνωριστεί). Μαζί τους στο εδώλιο μία ακόμα κοπέλα, κατηγορούμενη για το πλημμέλημα της υπόθαλψης εγκληματία, η οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή, με την αναγνώριση του ίδιου ελαφρυντικού.

ΠΗΓΗ

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top