0
Κύκλωμα σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών είχαν στήσει ένας 48χρονος Έλληνας, ένας 36χρονος Αλβανός και μια 30χρονη, επίσης Αλβανή.

Η σπείρα, με οργανωμένο σχέδιο έφερνε στην Ελλάδα γυναίκες από την Ανατολική Ευρώπη, τις κλείδωνε σε διαμέρισμα στη Βουλιαγμένη και μετά τις εξέδιδε.


Πιο συγκεκριμένα, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, σε οικίες και οίκους ανοχής, εντόπισε το κύκλωμα.

Η σπείρα είχε στήσει το τελευταίο εξάμηνο κύκλωμα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους. Ο 48χρονος εντόπιζε μέσω διαδικτύου τα θύματα, τα οποία βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση και με το πρόσχημα παροχής νόμιμης εργασίας, τα έπειθε να έλθουν στην Ελλάδα. 

Στη συνέχεια, μόλις έφθαναν στη χώρα μας, παραλάμβανε τις αλλοδαπές και τις εγκαθιστούσε σε διαμέρισμα στη Βουλιαγμένη. Παράλληλα, με την παροχή ψευδών υποσχέσεων πληρωμών, απειλών και βίας, τις μετέφερε, κατά περίπτωση, σε οίκους ανοχής της Αττικής, τους οποίους εκμεταλλεύονταν τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, παρακρατώντας το σύνολο των εσόδων.

Από τις κατ' οίκον έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Το χρηματικό ποσό των 47.100 ευρώ, ένα αυτοκίνητο, τρία κινητά τηλέφωνα, καθώς και έγγραφα και σημειώσεις σχετικές με τη λειτουργία των οίκων ανοχής. Επίσης, ταυτοποιήθηκαν δύο γυναίκες, θύματα εμπορίας, από τις οποίες η μία διέφυγε από τον έλεγχο της οργάνωσης, ενώ στην άλλη παρασχέθηκε προστασία και αρωγή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top