0
Όσο πλησιάζει η ημέρα για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «χοντραίνει» την προκλητικότητά του, αναμοχλεύοντας μνήμες από τη μικρασιατική καταστροφή!

Πιο αναλυτικά,  ο Τούρκος πρόεδρος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), Χιουσνού Μποζκούρτ, ότι θα ρίξουν στη θάλασσα όσους στηρίξουν το «ΝΑΙ» αν επικρατήσει το «ΟΧΙ» στο τουρκικό δημοψήφισμα, είπε:

«Ποιος είσαι εσύ; Να μάθεις τα όριά σου! Εσένα δεν θα σε αφήσουν να μπεις καν στην Σαμψούντα, ούτε στην Αμάσεια, ούτε στη Σεβάστεια. Εκεί δεν μπορείς να περπατήσεις εσύ. Βρε ανάγωγε, αυτός ο λαός (ο τουρκικός) είναι Έλληνες, νομίζεις;

Εμείς ήμασταν που ρίξαμε τους Έλληνες στη θάλασσα. Ο αρχηγός του κόμματός σου λέει ‘δεν το βρίσκω σωστό’. Μην το λες μόνο, διέγραψε τον τελείως (από το κόμμα) αυτόν τον άνθρωπο. Αυτό ονομάζεται διαμελισμός. Διαμελίζει τη χώρα αυτός».

Εν τω μεταξύ ο Τούρκος Πρόεδρος,  μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη για το σχέδιο της τουρκικής επιχείρησης  στη βόρεια Συρία "Ασπίδα του Ευφράτη" ανέφερε πως πρόκειται για «αντιτρομοκρατικό οδικό χάρτη», ο οποίος έχει μία μυστική δεύτερη αλλά και τρίτη φάση.

Η «ασπίδα του Ευφράτη», κατά τον Ερντογάν, έχει, πέρα από τη συριακή της, και μία ιρακινή διάσταση, καθώς εκεί υπάρχουν θύλακες Τουρκομάνων, οι οποίοι πρέπει να περιέλθουν υπό τη σκέπη της Τουρκίας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, έκανε επίσης λόγο για  2500 κούρδους τρομοκράτες, οι οποίοι λειτουργούν με βάση τον «περσικό εθνικισμό».

Το θέμα είναι ότι ο Τούρκος πρόεδρος πέρα από τη Συρία θέλει να σταθεροποιήσει  την παρουσία του και στο βόρειο Ιράκ εκεί που βρίσκεται σήμερα το ιρακινό Κουρδιστάν.
Βέβαια αυτό αργά ή γρήγορα θα τον φέρει καταρχάς σε σύγκρουση με τις ΗΠΑ και κατά δεύτερον με το ίδιο το Ιράκ.

Επίσης, χάρτης που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες δείχνει μια μεγάλη Τουρκία με καβαλάρηδες γενίτσαρους να φτάνουν μέχρι τη Καβάλα με τοποτηρητές πασάδες που θα διαφεντεύουν τις χαμένες πατρίδες σε εδάφη όλο μαύρο χρυσό που σήμερα κατέχουν η Συρία και το Ιράκ.


Δείτε το βίντεο:


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top