0
Όταν ένα παιχνίδι προσλαμβάνει διαστάσεις... επιβίωσης, τότε είναι φυσικό επακόλουθο να «ενεργοποιηθούν» ίντριγκες και... δολοπλοκίες για την τελική επικράτηση!


Ισορροπίες τρόμου διαμορφώνονται λοιπόν, στην ομάδα των Διάσημων του Survivor, εξαιτίας της απρόσμενης ανατροπής, που έλαβε ο αγώνας για την ομαδική ασυλία, αλλά κυρίως η μάχη για την ατομική ασυλία το βράδυ της Κυριακής.

Και μπορεί εκείνο το βράδυ ο Τσίπρας να κέρδιζε την ψηφοφορία στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, όμως στον Άγιο Δομίνικο και στους Διάσημους, η κυρίαρχη ομάδα έχανε το έδαφος κάτω από τα πόδια της. 

Εκεί που φάνηκε ότι οι ηγετικές δυνάμεις των Διάσημων είχαν βάλει για τα καλά μπροστά το σχέδιο «εκκαθαρίσεων», εκδιώκοντας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τους «ανεπιθύμητους» από την παραλία τους – αρχής γενομένης από την «μετάθεση» του Γιάννη Σπαλιάρα στους Μαχητές και σειρά έπαιρνε η Ειρήνη Παπαδοπούλου – ήλθαν ξαφνικά τα πάνω κάτω και όλα επανακαθορίζονται. 

Ο Γιάννης Σπαλιάρας αποχωρεί πικραμένος από τους «Διάσημους»


Η δραματική εξέλιξη στο ομαδικό και ατομικό αγώνισμα, ανάγκασε την ισχυρή παρέα των «5» στην ομάδα των Διάσημων, να αναπροσαρμόσει την τακτική της, αλλά και να βρεθεί στη δύσκολη θέση, να δει τον άτυπο ηγέτη της, τον Στέλιο Χανταμπάκη, να είναι προτεινόμενος για αποχώρηση.  

Η Ειρήνη Παπαδοπούλου ψηφίζει τον Στέλιο Χανταμπάκη


Η καθοριστική εμφάνιση της Ειρήνης Παπαδοπούλου, η οποία «ανακάτεψε» ψυχολογικά την ομάδα στη σύγκρουση με τους Μαχητές και στη συνέχεια κέρδισε την προσωπική ασυλία, ήταν ουσιαστικά ο παράγοντας που άλλαξε τα δεδομένα, όπως τουλάχιστον τα είχε σχεδιάσει η παρέα των «5», δηλαδή, οι Χανταμπάκης, Μπο, Χούτος, Ευρυδίκη Βαλαβάνη και Λάουρα Νάργες.

Οι «5», όχι μόνο βρέθηκαν σε θέση άμυνας, αλλά και υποχρεώθηκαν να «αποκαλυφθούν»: κινήθηκαν φανερά πλέον ως «μπλοκ», δείχνοντας ότι ακολουθούν ενιαία γραμμή στις κρίσιμες στιγμές και έχουν σαφή στρατηγική, ακόμη κι όταν δεν της βγαίνουν οι σχεδιασμοί. Αφενός να παραμείνουν συμπαγείς (λογικό), κάνοντας επίδειξη συντονισμένης στάσης και αφετέρου να στοχοποιήσουν για μία ακόμη φορά (και μόνιμα κατά τα φαινόμενα) τον προσφιλή τους «εχθρό», τον Γιώργο Αγγελόπουλο – Ντάνο, τον οποίο προφανώς θεωρούν ως βασικό αντίπαλό τους για τον τελικό γύρο του παιχνιδιού. 

Η στρατηγική των «5»

Ο χαμός που έγινε το βράδυ της Κυριακής, έφερε σε στρατηγικό αδιέξοδο την ομάδα των «5», καθώς είδαν το σχέδιό τους να μην μπορεί να υλοποιηθεί σε αυτή τη στροφή, Τουναντίον, κινδυνεύουν να υποστούν βαρύτατο πλήγμα, που θα αλλάξει όλους τους συσχετισμούς στην ομάδα των Διάσημων.  

Όταν η Παπαδοπούλου μιλούσε για «κλίκες», 


Το σχέδιο των «5», ήταν να... σεντράρουν την Παπαδοπούλου και, όπως φάνηκε στη συνέχεια και τον Γιώργο Αγγελόπουλο – Ντάνο, στην κρίση του κοινού για αποχώρηση. Σύμφωνα με όσα βγαίνουν στην επιφάνεια οι «5» έχουν διαμορφώσει μία ανθεκτική συνοχή και έχοντας την απόλυτη πλειοψηφία πλέον μπορούν να καθορίσουν τουλάχιστον τον ένα από τους τρεις που πρέπει να προταθούν, με τη μυστική ψήφο των παικτών.

Με δεδομένο δε ότι στις τάξεις τους έχουν ισχυρούς παίκτες, που μπορούν να κερδίσουν μία ή και τις δύο προσωπικές ασυλίες (Ευριδίκη, Χανταμπάκης, ή και Χούτος ανάλογα τη δοκιμασία), ήλπιζαν (ή και θα συνεχίσουν να ελπίζουν, εάν δεν αποχωρήσει τελικά ο Χανταμπάκης) βάσιμα ότι μπορούν να κατευθύνουν συνολικά τη διαδικασία με τις προτάσεις υποψηφιότητας προς αποχώρηση.

Να σπρώχνουν δηλαδή σχεδιασμένα προς την έξοδο, την Ειρήνη Παπαδοπούλου, τον Αγγελόπουλο, τον Χρανιώτη αργότερα και αν χρειαστεί στο τέλος και τον Κοκκινάκη, ο οποίος είναι μεν σύμμαχός τους, αλλά όχι και στον στενό πυρήνα των «5», που λαμβάνει τις αποφάσεις.

Η μάχη των συσχετισμών

Όλα αυτά τα ωραία ισχύουν για την περίπτωση που διατηρηθεί στο παιχνίδι ο Χανταμπάκης, ο οποίος κινδυνεύει με πρόωρη έξωση αυτή την εβδομάδα. Εάν αποχωρήσει ο φυσικός ηγέτης των «5» τότε οι συσχετισμοί θα αναδιαμορφωθούν. 

Καταρχάς οι «5» θα γίνουν τέσσερις και δεν είναι διόλου σίγουρο ότι θα καθορίζουν μόνοι τους το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας. Μία πιθανή απουσία μάλιστα του Χανταμπάκη θα τους προκαλέσει διπλό πρόβλημα: Αφενός μιλάμε για έναν από τους τρεις καλύτερους παίκτες της ομάδας (μαζί με Αγγελόπουλο και Βαλαβάνη) και αφετέρου είναι εκείνος που μπορεί να διαμορφώσει στρατηγική και τακτικές κινήσεις. Χωρίς την καθοδήγησή του, είναι αβέβαιο εάν θα καταλάβουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν την οποιαδήποτε κρίσιμη στιγμή (ειδικά παίκτες όπως η Λάουρα και ο Χούτος).

Από την άλλη πλευρά, η... εσωκομματική αντιπολίτευση στους Διάσημους δείχνει να ανασυντάσσεται: Ο Αγγελόπουλος και η Παπαδοπούλου έχουν έλθει πιο κοντά ήδη και αναμένεται να συμμαχήσουν πιο ενεργά, μετά το νέο... χουνέρι που έκανε στον Ντάνο η Ευρυδίκη, ψηφίζοντάς τον για υποψήφιο προς αποχώρηση. 

Ο Ντάνος και η Παπαδοπούλου έρχονται πιο κοντά


Ο Χρανιώτης επίσης αναμένεται να συνειδητοποιήσει ότι η ομάδα των «5» δεν θα τον δεχθεί ποτέ στους κόλπους της και πρέπει να πάγωσε μόλις είδε την Ευρυδίκη να τον στέλνει με ένα χτύπημα ντιρέκτ στον... τάκο των υποψηφίων. Είναι πιθανό οι τρεις αυτοί παίκτες να δουν το ενδεχόμενο μίας συμμαχίας, που θα παρέμβει αποφασιστικά στα πράγματα στη συνέχεια, καθώς πρόκειται για δίλημμα, σαν αυτά που βάζει ο Τσίπρας «ή εμείς ή αυτοί».

Ο δε Κοκκινάκης είναι αβέβαιο τι στρατηγική θα επιλέξει, μόλις καταλάβει, ότι ελλείψει άλλου, οι εναπομείναντες παίκτες της παρέας των «5», δεν θα διστάσουν να τον στείλουν για βρούβες.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top