0
Η Αλβανική προκλητικότητα κατά της Ελλάδας, κλιμακώνεται με τις περαιτέρω εξελίξεις να είναι απρόβλεπτες, λαμβανομένου υπόψη της ιδιαίτερα ρευστής κατάστασης που επικρατεί σε γεωπολιτικό επίπεδο το τελευταίο διάστημα στα Βαλκάνια.


Στο φως της δημοσιότητας ήρθε ξαφνικά προπαγανδιστικό βίντεο με το όραμα του «σουλτάνου» της Αλβανίας, πρωθυπουργού Εντι Ράμα για τη «μεγάλη Αλβανία»!

Σε αυτό, περιλαμβάνεται και ο γνωστός χάρτης των Αλβανών, που δείχνει τη Μεγάλη Αλβανία να περιέχει και την Ήπειρο και την Κέρκυρα από την Ελλάδα!

Τον χορό των δηλώσεων περί «ένωσης των Αλβανών της βαλκανικής σ ένα κράτος» άνοιξε πριν λίγες μέρες ο  Έντι Ράμα ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Politico του Βελγίου είπε πως εφόσον η περιοχή της δυτικής Βαλκανικής δεν ενταχθεί στην ΕΕ, τότε η ένωση της Αλβανίας με το Κόσσοβο θα είναι η εναλλακτική λύση για να ζήσουν μαζί οι Αλβανοί.

Οξύτατη ήταν η αντίδραση του ΥΠΕΞ της Σερβίας:  «Οι πολιτικοί των Αλβανών θα πρέπει να μετρούν πολύ καλά τα λόγια που εκστομίζουν διότι σήμερα, στην διεθνή σκηνή, δεν κυριαρχούν οι προστάτες τους που βομβάρδισαν την Σερβία για να της αποσπάσουν το Κόσσοβο». Ο ίδιος, αποκάλυψε και τα σχέδια της Αλβανικής πολιτικής ηγεσίας «είναι και η διεκδίκηση της πόλης Νις, αύριο θα ζητήσουν τα Σκόπια, το Ούλτσιν στο Μαυροβούνιο και την Ήπειρο από την Ελλάδα».

Δείτε εδώ τον χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας»:


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top