0
H αντίστροφη μέτρηση της θητείας του Γιάννη Αλαφούζου έχει αρχίσει στον Παναθηναϊκό, ο οποίος ομολογουμένως μπήκε μπροστά σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές του συλλόγου.



Του Ηλία Λιβάνιου

 Είναι ο παράγοντας που ουσιαστικά γλίτωσε την ομάδα από τον υποβιβασμό στην Γ Εθνική, μιας και ήταν ο μόνος, ο οποίος εμφανίστηκε μετά από την εποχή της πολυμετοχικότητας που άφησε στον Παναθηναϊκό 30.000.000 ευρώ χρέη.

Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ ανέλαβε με σκοπό την οικονομική εξυγίανση του συλλόγου, κάτι στο οποίο όμως ουσιαστικά απέτυχε, μιας και η ομάδα χρωστάει και πάλι γύρω στα 25.000.000 ευρώ. Είναι πολλά τα χρέη και αποτελούν βαρίδι για να μπορέσει να γίνει ανταγωνιστική σε επίπεδο κορυφής.

Στα χρόνια που βρίσκεται στο Τριφύλλι ο Αλαφούζος, η ομάδα κατάφερε και κατέκτησε ένα κύπελλο, στην πρώτη χρονιά του Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο της. Στο πρωτάθλημα έβλεπε και βλέπει διαρκώς την... πλάτη του Ολυμπιακού κι αυτό μόνο στα συν της θητείας Αλαφούζου δεν μπορεί να πιστωθεί.

Και δεν είναι μόνο η... έλλειψη εγχώριων τίτλων. Αυτό που δεν χωνεύεται με τίποτα από τους φιλάθλους της ομάδας είναι το γεγονός ότι στην Ευρώπη έπεσε πολλά επίπεδα κάτω, χάνοντας από ομάδες, όπως η Εστορίλ.

Όσον αφορά στην επόμενη μέρα του συλλόγου, πρόεδρος της ΠΑΕ πλέον είναι ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης, ο οποίος είναι στενός συνεργάτης του Βαρδή Βαρδινογιάννη και έχει αφιερώσει πολλά χρόνια από την ζωή του στο Τριφύλλι.

Ο Γιάννης Αλαφούζος το προσεχές καλοκαίρι και εφόσον βρεθεί επενδυτής, θα παραχωρήσει και τις μετοχές του, ενώ δεν αποκλείεται να αναλάβει τις τύχες της ομάδας μέλος της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Μεγάλη μερίδα των οπαδών του ΠΑΟ είναι αντίθετη σε αυτήν την προοπτική, αλλά έτσι κι αλλιώς η επιστροφή της οικογένειας Βαρδινογιάννη είναι ακόμα σε επίπεδο φημολογίας.

Μέχρι να βρεθεί ο επόμενος επενδυτής ο Αλαφούζος θα στηρίζει οικονομικά την ΠΑΕ. Δεν πρόκειται να βάλει όμως πολλά λεφτά και γι’ αυτό το μπάτζετ της επόμενης χρονιάς θα μειωθεί τουλάχιστον κατά 50%. Οπότε οι πράσινοι θα δουν και πάλι την πλάτη του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και ενδεχομένως και της ΑΕΚ, όσο καλή δουλειά κι αν κάνει ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Οι ομάδες κορυφής «χτίζονται» με κεφάλαια και όχι με μειωμένα μπάτζετ...

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top