0
Συμπληρωματικές διώξεις για δωροληψία, δωροδοκία και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος άσκησε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, κατά του Γιάννου Παπαντωνίου!


Σχετικό αίτημα είχε υποβληθεί από την ανακρίτρια που χειρίζεται τα εξοπλιστικά, κυρίως την υπόθεση του εκσυγχρονισμού των φρεγατών κλάσης "S", Ηλιάνα Ζαμανίκα.

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένεται να δρομολογηθούν μετά την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης από τη νέα προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για τα αδικήματα της δωροληψίας, δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα ( ξέπλυμα μαύρου χρήματος) για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, με κεντρικό πρόσωπο, τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου.

Την άσκηση της δίωξης είχε ζητήσει εγγράφως η αρμόδια ανακρίτρια Ηλιάνα Ζαμανίκα και ο επίκουρος ανακριτής στην ίδια υπόθεση Γιώργος Ευαγγέλου μετά την αξιολόγηση πληθώρας στοιχείων αλλά και μαρτυρικών καταθέσεων και σε συνδυασμό και με τα νεότερα στοιχεία που εστάλησαν στην Εισαγγελία Διαφθοράς στις αρχές Μαρτίου από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Ελβετίας για την ύπαρξη δύο λογαριασμών που συνδέονται με τον πρώην υπουργό και ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Η ειδική ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα που είχε ζητήσει τη συμπληρωματική ποινική δίωξη, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αξιολογήσει ως σημαντικά στοιχεία, κατάθεση γάλλου πρώην στελέχους εταιρείας που είχε εμπλακεί σε προμήθειες με το ελληνικό δημόσιο αλλά και στοιχεία που κατασχέθηκαν στην Αθήνα στο σπίτι του επικεφαλής της ίδιας εταιρείας στη χώρας μας, που είχε άμεση γνώση των παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων για πολλές συμβάσεις μεταξύ των οποίων και συμβάσεις εξοπλιστικών.

Επίσης η ανακρίτρια είχε αξιολογήσει ως σημαντικά όσα έχουν προκύψει από τις πολυετείς έρευνες των εισαγγελικών αρχών για τους λογαριασμούς που διέθετε η σύζυγος του πρώην υπουργού Σταυρούλα Κουράκου στην Ελβετία και οι οποίοι ερευνήθηκαν, όταν τυχαία αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών για τη λίστα Λαγκάρντ.

Πάντως, δικαστικές πηγές, εκτιμούν, ότι η άσκηση της συμπληρωματικής δίωξης σε συνδυασμό με το αίτημα δικαστικής συνδρομής που έχει ήδη αποσταλεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς στις ελβετικές αρχές από τα μέσα Μαρτίου για άνοιγμα των νέων λογαριασμών που φέρονται ότι συνδέονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου, θα οδηγήσουν σε αποκαλύψεις που θα προσδώσουν νέα διάσταση στην όλη υπόθεση.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top