0
Τις πιο θετικές... παρενέργειες στο θέμα της κατασκευής του «πράσινου» γηπέδου στο Γουδή, προκαλούν οι απόλυτα θετικές εξελίξεις για την ΑΕΚ στο θέμα του γηπεδικού και την κατάθεση στη Βουλή της τροπολογίας που αφορά στην «Αγιά-Σοφιά» ως προς την υψομετρική μελέτη.


Κώστας Γουλής

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας (ως τη Μ. Τετάρτη), ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εξαγγείλει με κάθε επισημότητα πλέον όλο το σχέδιο «Νέα Αθήνα», το οποίο περιλαμβάνει μέσα και νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Γουδή!

Είναι χαρακτηριστικό πως απ’ την ημέρα που αποκαλύφθηκε απ’ τις εφημερίδες «Εθνος» και «Goal» (16 Απριλίου) το κυβερνητικό πλάνο για τη συνολική αναμόρφωση της πρωτεύουσας με τέσσερις πολύ μεγάλες παρεμβάσεις (Μητροπολιτικό Πάρκο και νέο γήπεδο στο  Γουδή, Λ. Αλεξάνδρας-Λυκαβηττός, ιστορικό κέντρο, Μητροπολιτικό Πάρκο στο Βοτανικό), όλο το θέμα κινήθηκε περισσότερο σε επίπεδο επαφών κι ενημέρωσης όλων των εμπλεκόμενων πλευρών (Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, Δήμος Αθηναίων, Alpha Bank).

Καταπώς φαίνεται έφτασε πλέον (και) η ώρα των επίσημων… εξαγγελιών απ’ την πλευρά της Πολιτείας, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει εδώ και λίγα 24ωρα στα χέρια του απ’ τα αρμόδια υπουργεία, το τελικό σχέδιο των επικείμενων αναπλάσεων στο κεντρικό ιστό της πρωτεύουσας. Μάλιστα, όπως λέγεται ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει ζητήσει ήδη απ’ τους στενούς του συνεργάτες να προετοιμάσουν άμεσα τις ομάδες εργασίας ανά εμπλεκόμενου στο πρότζεκτ υπουργείο, ούτως ώστε μετά το Πάσχα να αρχίσει να «τρέχει» και να προετοιμάζεται με γοργούς ρυθμούς το νομοθετικό πλαίσιο, πάνω στο οποίο θα πατήσει το πρότζεκτ «Νέα Αθήνα». Και κατ’ επέκταση και το νέο γήπεδο στο Γουδή.

Όπως αναφέρουν δε οι πληροφορίες, πρόθεση της κυβέρνησης, που έχει ήδη συμπεριλάβει στην προετοιμασία του νομοθετικού τους πλέον αξιόλογους νομικούς και συνταγματολόγους (προκειμένου να παρουσιαστεί μία άρτια και «απρόσβλητη» από προσφυγές ρύθμιση), είναι το σύνολο του νομοθετικού πλαισίου να είναι έτοιμο έως τον Ιούλιο, για να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση…

ΕΙΔΕ (ΚΑΙ) ΚΑΜΙΝΗ Ο Δ. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ

Στις συναντήσεις που έκανε τις δύο τελευταίες εβδομάδες ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρης Μπαλτάκος για το θέμα του νέου «πράσινου» γηπέδου στο Γουδή, είδε και τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη. Οι δύο άνδρες είχαν πριν από λίγες ημέρες ραντεβού στο δημοτικό μέγαρο και ανέλυσαν όλες τις παραμέτρους του πρότζεκτ, αλλά και τα όσα τους παρουσιάστηκαν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη για το σχέδιο της «Νέας Αθήνας». Αυτό που είχε ωστόσο, ίσως το πιο μεγάλο ενδιαφέρον στη συνάντησή τους, ήταν η «θέρμη» με την οποία υποδέχθηκε ο Καμίνης το πρότζεκτ, παρότι στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο είχε αποφύγει με… ντρίμπλα (πιθανότατα για δικούς του λόγους «πολιτικής») να αναλύσει περαιτέρω το κυβερνητικό σχέδιο.

Οι πληροφορίες του Contra.gr ωστόσο, αναφέρουν πως ο ίδιος, αλλά και οι συνεργάτες του είναι απόλυτα θετικοί με το σχέδιο «Νέα Αθήνα», όχι μόνο διότι θα γίνει μια τεράστια ανάπλαση στην πρωτεύουσα δίχως να χρειαστεί να βάλει λεφτά ο δήμος, αλλά και γιατί θα μπορέσουν να «απεγκλωβιστούν» απ’ τη «Διπλή Ανάπλαση». Και όσα «δεσμεύουν» τη δημοτική αρχή (ρήτρες, συν το δάνειο των 20 εκατ. ευρώ που έχει πάρει εδώ και χρόνια και αποπληρώνει με πολύ… κόπο κάθε χρόνο).


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top