0
Το Λιμενικό εντόπισε στη νησίδα Νίμος έξω από τη Σύμη έναν Τούρκο 28 ετών, προκαλώντας την ανησυχία του ΥΠΕΞ και της ΕΥΠ για τον σκοπό της διαφυγής του.


Η ανησυχία των Ελληνικών Αρχών, εδράζεται στο γεγονός ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος της προβοκάτσιας από την πλευρά της Αγκυρας καθώς η ΜΙΤ στήνει συνέχεια καταστάσεις για α δημιουργεί εντάσεις  και  να χαρακτηρίζει την Ελλάδα σαν «καταφύγιο τρομοκρατών».

Λέει ότι είνα φυγάς δικηγόρος και ότι αντιμετώπιζε πολιτικά προβλήματα στη χώρα του από την οποία και διέφυγε πληρώνοντας 2.500 ευρώ σε διακινητή για να τον μεταφέρει.

Στο ΥΠΕΞ και την ΕΥΠ πάντως ήδη ψάχνουν εξονυχιστικά για να σιγουρευτούν ότι δεν πρόκειται για κάποιο φυγάδα πραξικοπηματία στρατιωτικό ή για κάποιον Τούρκο που δεν καταζητείται στην Τουρκία για τρομοκρατική ενέργεια. 

Είπε ότι εισήλθε την παραμονή του δημοψηφίσματος στην Τουρκία από την Μαρμαρίδα λάθρα στην χώρα μας προκειμένου, όπως κατέθεσε αρμοδίως να ταξιδέψει ακολούθως στην Στοκχόλμη.

Πιο συγκεκριμένα ο 28χρονος αποβιβάστηκε από ομοεθνή διακινητή στη νησίδα «Νίμος» της Σύμης την Κυριακή 16 Απριλίου 2017.

Υποστήριξε ότι εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα γιατί λόγω της πολιτικής κατάστασης στην Τουρκία δεν του επιτρέπεται η νόμιμη έξοδος από την χώρα.

Ισχυρίστηκε ότι γνώρισε έναν Τούρκο ονόματι «Σουλεϊμάν», που ανέλαβε την μεταφορά του με πνευστή λέμβο έναντι χρηματικής αμοιβής ύψους 2.500 ευρώ.

Ο διακινητής τον ενημέρωσε ότι τον είχε αποβιβάσει στη Σύμη, όταν όμως διαπίστωσε ότι είχε αποβιβαστεί στη νησίδα «Νίμος» κάλεσε το Λιμεναρχείο και παραδόθηκε στις αρχές.

Διατείνεται ότι έχει Σένγκεν Βίζα σε ισχύ μέχρι την 23η Απριλίου 2017 κι αν εισερχόταν νόμιμα στη χώρα θα περνούσε τον διαβατηριακό έλεγχο. Ηθελε όπως κατέθεσε να εισέλθει στη χώρα μας πριν να λήξει η Βίζα του προκειμένου εν συνεχεία να ταξιδέψει στην Στοκχόλμη, όπου θα υποβάλει αίτηση για άσυλο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται να υποβάλει πλέον αίτημα για άσυλο στην Ελλάδα.

Παραπέμφθηκε ήδη σε δίκη σήμερα με την διαδικασία του αυτοφώρου για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Η Νίμος, ή Νύμος είναι νησίδα του νότιου Αιγαίου και ανήκει στα Δωδεκάνησα. Βρίσκεται ακριβώς στο βόρειο άκρο της Σύμης από την οποία και χωρίζεται με μικρό αβαθή πορθμίσκο καλούμενος Διαπόρι. Έχει έκταση 4,6 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Είναι η νησίδα Ύμος των αρχαίων Ελλήνων. Η Νίμος σήμερα είναι ακατοίκητη. Το νησί, όπως και ολόκληρη η Σύμη και οι γύρω νησίδες, είναι ανακηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος, από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Η νησίδα θεωρείται πολύ σημαντική για την άμυνα της Σύμης και συχνά λαθροδιακινητές αφήνουν μετανάστες και πρόσφυγες στο έδαφός της καθώς ο ίδιος πλήρωσε 2.500 ευρώ διακινητή για να τον μεταφέρει.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top