0
Με εντολή του Βαγγέλη Μαρινάκη προσεχώς αναμένεται να έρθουν τα πάνω, κάτω στον Ολυμπιακό και να αλλάξουν τα πάντα άρδην στην ομάδα του «μεγάλου λιμανιού»!


«Στοπ» στις… ομαδικές αποχωρήσεις και νέα υψηλά στάνταρ βάζουν στον Ολυμπιακό ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. «Κοσμογονικές» αλλαγές φαίνεται πως περιλαμβάνει ο σχεδιασμός των Ερυθρολεύκων για τη νέα σεζόν, καθώς όπως προκύπτει, το… πάθημα έχει γίνει μάθημα και δεν πρόκειται να επαναληφθεί.

Στον Ολυμπιακό ασφαλώς και είναι ιδιαιτέρως απογοητευμένοι με την πορεία της ομάδας τη φετινή σεζόν και κυρίως από τις χαμηλές πτήσεις μέσα στο 2017, που είχαν σαν κύριο αίτιο το γεγονός ότι μέσα στον Γενάρη αποχώρησαν τρεις παίκτες του βασικού κορμού της ομάδας, όπως ήταν οι Μιλιβόγεβιτς, Ιντέγε, αλλά και ο Ελαμπντελαουί.

Στο Λιμάνι φαίνεται ότι έχουν αντιληφθεί πως ήταν τρομερό λάθος η ταυτόχρονη αποχώρηση τόσων σημαντικών παικτών της ομάδας και έτσι, μοιάζει δεδομένο ότι αλλάζει η μεταγραφική πολιτική του συλλόγου, με βασικό γνώμονα ότι χρειάζεται πλέον, σαφής ενίσχυση του ρόστερ και όχι περεταίρω αποδυνάμωσή του.

Όλα τα παραπάνω προκύπτουν με αφορμή την εντονότατη φημολογία που ξέσπασε περί ειλημμένης απόφασης από τη Γκλάντμπαχ να καταθέσει επίσημη προσφορά με διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων (10+) για την απόκτηση του Παναγιώτη Ρέτσου. Στον Ολυμπιακό θέλουν να κρατήσουν τον νεαρό παίκτη στις τάξεις τους τουλάχιστον για μια σεζόν ακόμα και γι’ αυτό, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να πουν εύκολα το «ναι» στο ενδεχόμενο της αποχώρησής του.

Είναι σαφές ότι στον Πειραιά δεν «καίγονται» να πουλήσουν κανένα από τα βασικά τους στελέχη και όχι μόνο τον 18χρονο Ρέτσο, που έχει «γράψει» φέτος 31 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την ομάδα και υπάρχει η… πρόβλεψη και η διάθεση να είναι του χρόνου ο ένας από τους δύο βασικούς στόπερ του συλλόγου.

Ετσι, σύμφωνα με όσα λέγονται και ακούγονται πέριξ της Πλατείας Αλεξάνδρας, από το Λιμάνι θα αποχωρήσει το καλοκαίρι βασικός παίκτης της ομάδας μόνο υπό τρεις προϋποθέσεις: να πρόκειται για κάποια εξαιρετικά καλή πρόταση, να υπάρχει ο ενδεδειγμένος χρόνος για να καλυφθεί το κενό και να μην έχει αποχωρήσει νωρίτερα κάποιος άλλος βασικός!

Ιδιαίτερα δε, στην περίπτωση των σημαντικών Ελλήνων παικτών του ρόστερ, όπως είναι ο Ρέτσος αλλά και ο Φορτούνης, το «εξαιρετικά καλή πρόταση» μεταφράζεται στα χρήματα της αρχικής συμφωνίας παραχώρησης του Λούκα Μιλιβόγεβιτς στην Κρίσταλ Πάλας, δηλαδή στα 13 εκατ. ευρώ (υπάρχει και ένα επιπλέον ποσό ύψους 2 εκατ . ευρώ ως μπόνους στη συμφωνία με τους Αγγλους)!

Συνεπώς, όπως ήδη ακούγεται, αυτό είναι το μίνιμουμ ποσό που θα απαιτήσει ο Ολυμπιακός για να παραχωρήσει κάποιον από τους βασικούς Ελληνες παίκτες του (Ρέτσος, Φορτούνης), ενώ σίγουρα, υπάρχει η διάθεση να μείνουν στην ομάδα όλοι οι λογιζόμενοι ως βασικοί. Όμως, αν οι αγοραστές είναι πιεστικοί, τότε το πλάνο είναι να υπάρξει μόνο μία αποχώρηση βασικού το καλοκαίρι που έρχεται.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top