0
Οι αναλύσεις του Σάββα Καλεντερίδη, για την Τουρκία είναι πάντα ενδιαφέρουσες και με βαρύνουσα σημασία.


Ο πρώην στρατιωτικός και συγγραφέας μιλώντας στο ΙΟΝΙΟΝ FM, σχολίασε τις εξελίξεις στη γείτονα χώρα, αποκαλύπτοντας πως στην κρυφή ατζέντα του Ερντογάν είναι η μετατροπή της Τουρκίας σε ισλαμικό κράτος.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο Τούρκος πρόεδρος απέκτησε τον απόλυτο έλεγχο της νομοθετικής, δικαστικής και εκτελεστικής εξουσίας, επιβάλλοντας δικτατορία, με τον παράλληλο πλήρη έλεγχο των ΜΜΕ. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι βέβαιο αποτέλεσμα νοθείας, αλλά και πιέσεων και τρομοκρατίας των κυβερνητικών εις βάρος του πληθυσμού της υπαίθρου, σε αντίθεση με τον αστικό πληθυσμό, που είναι δύσκολο να ελεγχθεί. 

Ακολουθεί μια εκτρωματική συνταγματική αλλαγή, που θα συγκεντρώσει όλες τις εξουσίες στα χέρια του προέδρου, ο οποίος σκοπεύει να εφαρμόσει σταδιακά ένα νεοθωμανικό όραμα, αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. 

Ο κ. Καλεντερίδης σχολίασε ακόμα ότι θα ακολουθήσουν γεωπολιτικές εξελίξεις, με βάση και το αποτέλεσμα του πολέμου στην Συρία, που θα δρομολογήσει την σύσταση Κουρδικού κράτους.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top