0
Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μετρό. Μέτα από έκρηξη που σημειώθηκε τουλάχιστον 10 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και 50 να τραυματιστούν, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.



Μάλιστα ανάμεσα στους τραυματίες και τα θύματα «υπάρχουν παιδιά», δήλωσε αστυνομική πηγή στο Sputnik.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο RIA, η έκρηξη σημειώθηκε ανάμεσα σε δύο σταθμούς του μετρό και ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε άμεσα.

Το πρακτορείο Interfax μετέδωσε πως ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν γεμάτος με καρφιά ώστε να προκληθούν περισσότερα θύματα.

Δείτε live εικόνα από το σημείο:


Ο ιστότοπος δημοσιοποίησε φωτογραφίες όπου φαίνεται να έχει ανατιναχθεί η πόρτα ενός βαγονιού, καθώς και τραυματιών που κείτονται στην αποβάθρα.


Όλοι οι σταθμοί του μετρό της Αγίας Πετρούπολης έκλεισαν μετά την έρκηξη, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα.


Η έκρηξη συνέβη καθώς το τρένο ταξίδευε μεταξύ των σταθμών Tekhnologichesky Institut και Sennaya Ploshchad της Αγίας Πετρούπολης Μετρό σύμφωνα με τη ρωσική αντιτρομοκρατική υπηρεσία.


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υποσχέθηκε της διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας.

«Εξετάζουμε όλες τις πιθανές αιτίες, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας», είπε σε δήλωση.





Βρέθηκε κι άλλος εκρηκτικός μηχανισμός στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν αυτή την ώρα τα ρωσικά ΜΜΕ, οι Αρχές εντόπισαν ακόμη έναν εκρηκτικό μηχανισμό σε βαγόνι στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, τον οποίο εξουδετέρωσαν πριν ενεργοποιηθεί.
Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα και στο μετρό της Μόσχας

Η διεύθυνση του μετρό της Μόσχας αποφάσισε την λήψη πρόσθετων εκτάκτων μέτρων ασφαλείας μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης.

Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του μετρό της Μόσχας, η οποία αναρτήθηκε στον λογαριασμό που διαθέτει στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram, αναφέρεται ότι «λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα ασφαλείας» και πως η «διοίκηση του μετρό της Μόσχας είναι έτοιμη να παράσχει κάθε είδους βοήθεια σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top