0
Άνω κάτω έγινε η Αθήνα από τις συμπλοκές αγροτών από την Κρήτη με τα ΜΑΤ, και το «μπλόκο» έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου, οι οποίοι αυτή την ώρα επιστρέφουν στην πλατεία Βάθη.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να μην πλησιάσουν οι αγρότες στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, είχαν μετατρέψει την περιοχή σε πραγματικό «φρούριο». 

Σε όλους του δρόμους είχαν τοποθετηθεί κλούβες των ΜΑΤ προκειμένου να ανακόψουν την πορεία τους. 

Νωρίτερα πεδίο μάχης θύμιζε ο δρόμος έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο κέντρο της Αθήνας, καθώς σημειώθηκαν συμπλοκές αγροτών από την Κρήτη με δυνάμεις των ΜΑΤ.  

Σε κλοιό ΜΑΤ τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για τους αγρότες της Κρήτης 


Η ένταση ξέσπασε με το «καλημέρα», όταν οι αγρότες από την Κρήτη έφτασαν στην πλατεία Βάθη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Αυτό που προκάλεσε την ένταση ήταν η παρουσία του φραγμού της αστυνομίας με κλούβες μπροστά στην είσοδο του υπουργείου.






Οι περίπου 1.000 αγρότες στη θέα των οχημάτων της αστυνομίας εξαγριώθηκαν και επιτέθηκαν στις κλούβες με τους αστυνομικούς να τους απωθούν με περιορισμένη χρήση χημικών.

Λίγη ώρα αργότερα και αφού η κατάσταση είχε ηρεμήσει προσωρινά, οι αγρότες εξαγριώθηκαν και πάλι, αφού αρνήθηκε να δεχτεί την αντιπροσωπεία τους ο γενικός γραμματέας του υπουργείου. Επιτέθηκαν κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ, προκαλώντας φθορές με τις κατσούνες τους στις κλούβες της αστυνομίας, που απάντησε με χημικά. Στην συνέχεια ξέσπασε πετροπόλεμος και κυνηγητό, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ΜΑΤ και αγρότες ήρθαν στα χέρια! 

Λίγη ώρα αργότερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε πως «η πόρτα του υπουργείου είναι ανοιχτή αλλά όχι στους ακραίους που κάνουν επεισόδια» και οι αγρότες επιχείρησαν να συναντηθούν με την ηγεσία. Ζήτησαν όμως να είναι παρούσες οι τηλεοπτικές κάμερες, κάτι που τα στελέχη του υπουργείου αρνήθηκαν, με αποτέλεσμα και αυτή η απόπειρα να ναυαγήσει. 






Ήρθαμε για τη νίκη

Οι αγρότες της Κρήτης έφτασαν λίγο μετά τις 7 το πρωί στον Πειραιά αποφασισμένοι όπως λένε να πάρουν ξεκάθαρες δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για ελάφρυνση των ασφαλιστικών και φορολογικών μέτρων που αφορούν τον κλάδο τους.
 
«Με τη σκέψη καθαρή, είμαστε όλοι εδώ για να δώσουμε τη νίκη στους αγρότες. Ήρθαμε να φέρουμε ζεστά αποτελέσματα. Είμαστε δυνατοί. Θα διεκδικήσουμε όσα μας φόρτωσαν στην πλάτη» δήλωσε χαρακτηριστικά ένας από τους αγρότες.






loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top