0
«Τελειωμένη» υπόθεση χωρίς καμιά απολύτως προέκταση και σκοτεινό σημείο θεωρείται πλέον από την ΕΛ.ΑΣ το τραγικό ατύχημα στο 83ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας όπου έχασαν την ζωή τους δύο άντρες, μια γυναίκα κι ένα τρίχρονο παιδί.


Του Βασίλη Λαμπρόπουλου

Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν οι αστυνομικοί:

ΠΡΩΤΟΝ: ο 23χρονος οδηγός της Πόρσε είχε αναπτύξει ταχύτητα άνω των 200 χιλιομέτρων με την Πόρσε. Ο αθόρυβος κινητήρας του συγκεκριμένου αυτοκινήτου κι η τεράστια ιπποδύναμη του οδηγεί εύκολα στην ανάπτυξη τέτοιου είδους ταχυτήτων. Χωρίς ο οδηγός πολλές φορές να έχει σχετική συναίσθηση της τεράστιας ταχύτητας όπου αν συμβεί απρόοπτο είναι εξαιρετικά δύσκολο να συγκρατηθεί το όχημα, και η Πόρσε μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη και χρειάζεται τουλάχιστον 200-300 μέτρα για να ακινητοποιηθεί.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Ακολουθεί το κλατάρισμα πιθανόν του μπροστά δεξιά ελαστικού που προέρχεται από μία παρτίδα χειμερινού τύπου ελαστικών που έχουν παραχθεί προ 11 ετών και θεωρείται ότι έχουν μεγάλη φθορά αλλά κι ότι δεν αντέχουν σε αυτές τις ταχύτητες. Δεν υπάρχει καμία εμπλοκή άλλου οχήματος.

ΤΡΙΤΟΝ: Ακολουθεί πλαγιολίσθηση του οχήματος με τεράστια ταχύτητα της τάξης των 180 χιλιομέτρων την ώρα, αντίστοιχων αυτών που καταγράφονται συχνά σε αγώνες της Formula 1 . Μόνο που στα γκραν πρι «θύματα» είναι οδηγοί με τεράστια εμπειρία κι υπάρχει ειδική μέριμνα με συγκεκριμένα προστατευτικά για να μην υπάρχει τραυματισμός των οδηγών. Κάτι ασφαλώς που δεν συμβαίνει στο τυχαίο σημείο της εθνικής οδού.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Ακολουθούν οι συγκυρίες θανάτου. Στην πορεία της ανεξέλεγκτης Πόρσε που κινείται χωρίς άλλο όχημα μπροστά της, βρίσκονται όχι τα κιγκλιδώματα και τα προστατευτικά «τζέρσεϊ» ώστε να προσκρούσει εκεί και να «σβήσει» εκεί η ταχύτητα της. Εισέρχεται στο άνοιγμα πάρκνγκ που βρίσκεται στην πορεία της το οποίο όχι μόνο δεν συγκρατεί την ανεξέλεγκτη κίνηση της αλλά αυξάνει τον αριθμό των αθώων θυμάτων.

ΠΕΜΠΤΟΝ: Παρότι το αυτοκίνητο κάνει περιστροφές, μπαίνει κατά πλάτος οριακά στον χώρο του πάρκινγκ χωρίς δυστυχώς να κτυπήσει για λίγα εκατοστά, στο διαχωριστικό κιγκλίδωμα και προσκρούει στο οικογενειακό αυτοκίνητο. Με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα…

Οι αστυνομικοί θεωρούν τυπική την υπόλοιπη έρευνα με τις πραγματογνωμοσύνες, τις συγκεντρώσεις περαιτέρω μαρτυριών κλπ.

ΚΙ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά αξιωματικός της Τροχαίας «αν συνυπολογίσει κανείς την διελευσιμότητα οχημάτων στον συγκεκριμένο δρόμο, τους λόγους στάθμευσης του οδηγού ΙΧ στο συγκεκριμένο πάρκινγκ το μοιραίο τρίλεπτο, την πορεία της Πόρσε που σε αποστάσεις δεκάδων χιλιομέτρων άρχισε την πλαγιολίσθηση λίγο πριν από τον παράδρομο και με ακρίβεια χιλιοστών απέφυγε τις προστατευτικές «μπάρες» του πάρκινγκ, τότε μιλάμε για παραβίαση κάθε νόμου αρνητικών πιθανοτήτων. Ίσως οι επιβάτες του οικογενειακού ΙΧ ήταν δέκα φορές πιο τραγικά άτυχοι, από όσο τυχερός ήταν ο νικητής του πρόσφατου Τζόκερ».

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top