0
Σε πέντε «μέτωπα» ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. τον νεαρό δράστη των αιματηρών επιθέσεων –τον τελευταίο μήνα- σε βάρος δύο οδηγών ταξί  ηλικίας 32 και 52 ετών στην περιοχή   της Κηφισιάς, από τους οποίους ο δεύτερος   έχασε την ζωή του. 


Μεγάλο ζητούμενο για τους αστυνομικούς είναι να εντοπίσουν το κίνητρο   του δράστη που θεωρείται άτομο με «ιδιόμορφο ψυχισμό». Μάλιστα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να  ήταν κι αυτός οδηγός ταξί ή να σχετιζόταν με θύματα τροχαίου συμβάντος όπου υπήρχε εμπλοκή οδηγού μισθωμένου αυτοκινήτου. 

Οι αστυνομικοί μιλούν για μία έρευνα που «μπορεί να κρύβει εκπλήξεις , κάθε στιγμή» καθώς κι ότι «υπάρχει μεθοδική έρευνα για να δημιουργηθεί κλοιός και να συλληφθεί ο δράστης πριν προχωρήσει σε τρίτη επίθεση».  

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η ΕΛΑΣ πιθανόν θα δημιουργήσει παγίδες με υπό «ελεγχο» οδηγούς ταξί για να  παρασύρουν στο μοιραίο λάθος τον δράστη.   Ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκφράζουν φόβο ότι «ύστερα από τον θάνατο του δεύτερου θύματος του και του θορύβου που έχει προκληθεί μπορεί να χαθεί για αρκετές ημέρες». Κι αυτό μπορεί να είναι σε βάρος της αστυνομικής έρευνας…

Τα μέτωπα λοιπόν που ψάχνει η ΕΛΑΣ είναι: 

ΠΡΩΤΟΝ: Μία περιοχή περίπου 20 οικοδομικών τετραγώνων στην Κηφισιά όπου έχει πάρει το πρώτο ταξί κι έχει κάνει τις δύο αιματηρές επιθέσεις ο   δράστης που υπολογίζεται ηλικίας 25 έως 35 ετών και φοράει κουκούλα (ενός μπουφάν). Από την ηλεκτρονική χαρτογράφηση εγκληματικότητας της ΕΛΑΣ αναζητείται αν στην περιοχή έχουν  σημειωθεί επιθέσεις κάθε μορφής ή  άλλα περίεργα περιστατικά. 

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Από τα αρχεία των ραδιοταξί ή αυτών που καλούνται μέσω Ίντερνετ   επιχειρούν να βρουν αν έχει καταγραφεί κάτι αξιοσημείωτο   με  «πελάτες»  που  διαμένουν   στην περιοχή. 

ΤΡΙΤΟΝ:  Εξετάζονται εξονυχιστικά στοιχεία από κάμερες σε καταστήματα γύρω δρόμων για να   βρεθεί αν υπήρχε διέλευση του δράστη , πριν και μετά τις επιθέσεις του  χωρίς «κουκούλα»   αλλά για ν ανακαλυφθεί προς τα πού μπορεί να κατευθύνθηκε.   Επιπλέον γίνονται  σαρώσεις  κινητών τηλεφώνων   στην περιοχή προκειμένου να εντοπισθούν κλήσεις που μπορεί να σχετίζονται με τον δράστη.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ:  Ειδικό ενδιαφέρον έχει για τους αστυνομικούς το μετασκευασμένο όπλο  (που ήταν πιθανόν αρχικά κρότου - λάμψης) του δράστη  το οποίο απέκτησε την δυνατότητα να ρίχνει σφαίρες με χρήση τόρνου. Τέτοιου είδους όπλα χρησιμοποιούνται «ερασιτεχνικά»   από άτομα που επιδιώκουν να θέσουν τέλος στην ζωή τους ή από δράστες ληστειών που θέλουν να εκφοβίσουν   τα θύματα τους.   Από αυτή την μετασκευή χάνεται η «μισή» ταχύτητα της σφαίρας και προκαλούνται τραυματισμοί. 

ΠΕΜΠΤΟΝ:  Ψάχνουν στοιχεία από τηλεφωνήματα πολιτών ή οδηγών ταξί που μπορεί να ξέρουν οτιδήποτε για την ταυτότητα  των δραστών.   Επιπλέον καλείται για νέες καταθέσεις ο 32χρονος οδηγός ταξί που  ήταν το πρώτο θύμα του “serial killer” όμως τα τραύματα από το «όπλο» δεν αποδείχθηκαν μοιραία.  

Σημειώνεται ότι από τις  αρχές της δεκαετίας του 7ο έχουν σημειωθεί περίπου 10 δολοφονίες οδηγών ταξί σε διαφορετικά περιστατικά  (στο Καπανδρίτι, στην Ελευσίνα, κοντά στο κτήμα Βορρέ κι αλλού) πολλές από τις οποίες δεν έχουν εξιχνιασθεί ενώ  μία αποδόθηκε και σε… Αμερικανούς ναύτες του 6ου στόλου αλλά και σε δραπέτες φυλακών.  Δολοφόνος οδηγού ταξί ήταν κι ο κατά συρροή δολοφόνος Δημήτρης Βάκρινος (έδρασε μέχρι το 1996)που κι αυτός  οδηγούσε ταξί.  Η δολοφονία αυτή είχε γίνει λόγω ενός παλιού «καυγά» των δύο συναδέλφων σε πιάτσα στην Ελευσίνα.  Ακόμη σχετικά πρόσφατα  υπήρχε μπαράζ ληστειών σε οδηγούς ταξί στην Θεσσαλονίκη με βασικό κίνητρο την  ληστεία. 

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top