0
Χαμός έγινε σήμερα το μεσημέρι έξω από τα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού «Άστρα», τη στιγμή που ο Ηλίας Κασιδιάρης έδινε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαρέδη.


Η παρουσία του Ηλία Κασιδιάρη και η φιλοξενία του από τον τηλεοπτικό σταθμό προκάλεσε την αντίδραση ομάδας είκοσι περίπου αντιεξουσιαστών που συγκεντρώθηκαν στην Γαλλίας – Κοραή, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής, των Κασιδιάρη, Ηλιόπουλου και Μιχαλολιάκου με αναφορές στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Ρουπακιά.

Η συνέντευξη διακόπηκε και δεν συνεχίστηκε, ενώ οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν έξω από τα γραφεία του «Άστρα» φωνάζοντας συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και ΜΑΤ.

Σαν έτοιμοι να μπουν σε μάχη με τους αντιεξουσιαστές που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από τα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού Astra και φώναζαν συνθήματα, εμφανίστηκαν οι Βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, στην επιχείρηση που στήθηκε από την αστυνομία για να διαφύγουν από το κτίριο χωρίς να σημειωθούν επεισόδια. O αστυνομικός υποδιευθυντής κ. Γιώργος Ντιζές, ενώ συντόνιζε την επιχείρηση για να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγκρουση, είδε έκπληκτος την ομάδα των Χρυσαυγιτών να βγαίνει από το γκαράζ του τηλεοπτικού σταθμού επί της οδού Κοραή, να είναι εξοπλισμένοι με κράνοι και ρόπαλα, σαν έτοιμοι για μάχη σώμα με σώμα, κάτι που ευτυχώς αποφεύχθηκε. Ακολουθώντας τις εντολές του κ. Ντιζέ οι Βουλευτές της ΧΑ μετά των συνοδών τους επιβιβάστηκαν στα αυτοκίνητά τους και έφυγαν χωρίς να ανοίξει μύτη, στις 4.15 περίπου το απόγευμα.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αναμένεται να επισκεφτεί αύριο την Λάρισα, στο πλαίσιο πολιτικής εκδήλωσης, κάτι που έχει ανάψει…φωτιά στις αρχές.
Αφορμή, το πογκρόμ αντιδράσεων από διάφορους φορείς, με αποκορύφωμα την ανακοίνωση του δήμου Λαρισαίων που χαρακτηρίζει τον βουλευτή ως «ανεπιθύμητο» στη Λάρισα.

«Σε μια πόλη που έχει θρηνήσει εκατοντάδες θύματα από τη δράση των Ναζί και των συνεργατών τους, στη Λάρισα του Μίμη Μπουκουβάλα και του Αντώνη Βρατσάνου, δεν υπάρχει χώρος για τους κήρυκες του φασισμού» σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του δήμου.
Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και διάφορες ανακοινώσεις όπως της Λαϊκής Ενότητας που καλεί «σε αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο, στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Imperial». Αντίστοιχη ανακοίνωση έχει εκδώσει και η συνέλευση των αναρχικών, που καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Αβέρωφ πλησίον του ξενοδοχείου, με στόχο την ακύρωση της ομιλίας
Την ίδια ώρα, η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας βρίσκεται υπ’ ατμόν, αφού ο χώρος πέριξ του ξενοδοχείου στην οδό Φαρσάλων το απόγευμα του Σαββάτου θα θυμίζει… πεδίο μάχης.

ΧΑ: Κράτος και λαγοί του παρακράτους ενωμένοι – Τίποτα δε σταματά την Χρυσή Αυγή!

Σε ανακοίνωσή της με αφορμή το περιστατικό η Χρυσή Αυγή αναφέρει τα εξής:

Πριν λίγη ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής παραχώρησε ζωντανή συνέντευξη στο κανάλι ΑΣΤΡΑ του Βόλου.

Εγκληματικές συμμορίες του αριστερού παρακράτους, με δολοφονικά σύνεργα, ρόπαλα και κράνη, επιχείρησαν να εισβάλλουν στο στούντιο και να διακόψουν την συνέντευξη. Με την απόλυτη ανοχή και την κάλυψη της αστυνομίας, επιχειρήθηκε για μία ακόμη φορά δολοφονική επίθεση σε βάρος εκλεγμένων εκπροσώπων του Ελληνικού Λαού.

Οι βουλευτές μας Η. Κασιδιάρης και Π. Ηλιόπουλος, καθώς και οι Συναγωνιστές που ήταν παρόντες, αντέδρασαν άμεσα και εξήλθαν του χώρου, προετοιμασμένοι να υπερασπιστούν την σωματική τους ακεραιότητα. Τελικά, οι παρακρατικές συμμορίες στη θέα των συναγωνιστών υποχώρησαν και το επεισόδιο έλαβε τέλος.

Η οργανωμένη προσπάθεια φίμωσης του πολιτικού λόγου της Χρυσής Αυγής και η τρομοκρατία κράτους και παρακράτους δεν πέρασαν για μία ακόμα φορά. Λίγα λεπτά αργότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος παραχώρησε τηλεφωνική συνέντευξη και στον τηλεοπτικό σταθμό ΤRΤ.




loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top