0
Η Alpha Bank σκοπεύει να καλύψει μέσω δανείου το 60% της χρηματοδότησης του γηπέδου του Παναθηναϊκού και πιέζει για το πρότζεκτ στο Γουδή.


Άμεση η σχέση της Χέινς που θέλει το εμπορικό του Βωβού στον Βοτανικό.

Η χρηματοδότηση του γηπέδου είναι ίσως και το πιο σημαντικό ζήτημα, καθώς θα πρέπει να βρεθούν χρήματα -που δεν διαθέτει ούτε η ΠΑΕ ούτε ο Ερασιτέχνης- προκειμένου να κατασκευαστεί το νέο γήπεδο στην περιοχή πίσω από το νοσοκομείο της Αεροπορίας. Το ποσό αυτό φτάνει, ίσως και ξεπερνάει, τα 45 εκατομμύρια ευρώ!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Goal» η αμερικανική εταιρεία Χέινς παίζει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση, καθώς ενδιαφέρεται για το εμπορικό κέντρο του Μπάμπη Βωβού στο Βοτανικό το οποίο εδώ και 1,5 χρόνο έχει περιέλθει στην κατοχή της Alpha Bank.

H τράπεζα ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση προκειμένου να βγάλει εκτός το εμπορικό κέντρο από τη Διπλή Ανάπλαση στον Βοτανικό, καθώς έχει στα χέρια της μία προσφορά εννιαψήφιου ποσού από την Χέινς για να δημιουργήσει το μεγαλύτερο εμπορικό της Αθήνας.

Το εμπορικό κέντρο στην περιοχή του Βοτανικού έχει αποπερατωθεί κατά 70% και για να υπάρξει το deal της Alpha με τους Αμερικανούς θα πρέπει να προχωρήσει το πρότζεκτ στο Γουδή, έτσι ώστε να μπει οριστικό τέλος στη Διπλή Ανάπλαση και παράλληλα να δοθεί η έγκριση για τη δημιουργία στον Βοτανικό -εκτός από το εμπορικό- κι ένας τεράστιος χώρος πρασίνου.

Μάλιστα, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός μιλάει με επενδυτή από το εξωτερικό για να συμμετάσχει στο πρότζεκτ στο Γουδή, με την Alpha Bank να έχει συνδραμει και σ΄ αυτό το κομμάτι, ενώ δείχνει διατεθειμένη να «μπει» και με δάνειο στη χρηματοδότηση του γηπέδου, με ένα ποσό που θα καλύπτει περίπου το 60% του έργου.

Όσο για την αποπληρωμή της χρηματοδότησης, αυτή θα γίνει μέσω δέσμευσης μέρους των εσόδων της ΠΑΕ και του Ερασιτέχνη από το γήπεδο με χρονικό ορίζοντα έως και 20 ετών.

Σχέδιο όπως στον Βοτανικό
Η μελέτη από την πλευρά του Παναθηναϊκού για γήπεδο στο Γουδή δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη, καθώς είναι πολύ νωρίς ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί και το νομοθετικό πλαίσιο για τη «Νέα Αθήνα».

Ο Δήμος Αθηναίων τόνισε σε στελέχη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού πως υπάρχει ήδη ένα προσχέδιο, το οποίο έχει δοθεί και στην κυβέρνηση, για γήπεδο 35.000 θέσεων. Συγκεκριμένα αυτό το πλάνο βασίζεται πάνω στις προδιαγραφές του αρχιτεκτονικού σχεδίου για το γήπεδο στον Βοτανικό. 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top