0
Το "Limitless", το ντοκιμαντέρ της EuroLeague παρουσιάστηκε από τη NOVA, με τον Βασίλη Σπανούλη να μιλά για τη μεταγραφή του από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό, εξηγώντας το σκεπτικό του πίσω από αυτή την κίνηση.


Όσες φορές κι αν αναφερθεί ο Βασίλης Σπανούλης στην μεταγραφή του από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό, ποτέ αυτή η εξήγηση δεν χάνει το ενδιαφέρον της. Ήταν καλοκαίρι του 2010, όταν ο Βασίλης Σπανούλης πήρε την απόφαση να αφήσει τον Παναθηναϊκό για χάρη του Ολυμπιακού... Έχουν περάσει επτά χρόνια, αλλά κάθε φορά που ο αρχηγός των ερυθρολεύκων αναφέρεται σε εκείνη την απόφαση που του άλλαξε τη ζωή, όλοι θέλουν να τον ξανά ακούσουν...

Τι είπε, λοιπόν, ο Βασίλης Σπανούλης στο ντοκιμαντέρ της EuroLeague που προβλήθηκε από τη NOVA σε παγκόσμια πρεμιέρα; Πώς εξήγησε την μετακόμιση στον αιώνιο αντίπαλο; "Όταν ήμουν μικρός, παιδί, δεν ήθελα να είμαι με τους καλύτερους, δεν ήθελα να είμαι με τον πιο επιτυχημένο. Ήθελα να είμαι με ομάδες που ήθελα να είναι επιτυχημένες, που ήθελαν αν είναι δεύτερες να γίνουν πρώτες, αν ήταν τρίτες να γίνουν δεύτερες και να τις βοηθάω, να είμαι μέρος της επιτυχίας τους", είπε και συμπλήρωσε: "Οπότε αυτό είναι το όνειρό μου από τότε που ήμουν παιδί και πάντοτε θα παίζω σε τέτοιου είδους ομάδες. Αυτή ήταν η διαφορά μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού εκείνη την εποχή, όταν και πήρα αυτή την απόφαση".


Σπανούλης: "Γιατί πανηγύρισα δείχνοντας τα αυτιά μου στο ΟΑΚΑ"

Δεν μίλησε όμως μόνο γι αυτό, αλλά και για τις κόντρες του με τον Παναθηναϊκό. Καθισμένος αναπαυτικά στον καναπέ, έβαλε να δει ξανά και ξανά τα μεγάλα σουτ που έχει πετύχει απέναντι στο "τριφύλλι", ξεκινώντας από αυτό στον αγώνα της EuroLeague προ τετραετίας

"Είναι το πρώτο μου buzzer beater με τον Παναθηναϊκό. Δεν ήταν τόσο σημαντικό όσο άλλα σουτ, αλλά ήταν κρίσιμο γιατί επρόκειτο για αγώνα του Top 16", είπε κοιτώντας την τηλεόρασή του, για να προσθέσει -και να εξηγήσει στον κολλητό του, που καθόταν δίπλα- πως "τα περισσότερα αποσπάσματα είναι με τον Παναθηναϊκό γιατί παίζουμε δέκα φορές μεταξύ μας κάθε χρόνο".

Εκτός των άλλων αναφέρθηκε στον περιβόητο πανηγυρισμό που έκανε το 2015 στο ΟΑΚΑ, όταν ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων λίγο πριν το τέλος και έκανε κίνηση προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού, δείχνοντας τα αυτιά του: "Έτσι εξωτερικεύω τα συναισθήματά μου. Πολλές φορές δεν ξέρεις τι κάνεις. Το κάνεις απλά επειδή είσαι πολύ ενθουσιασμένος. Με τον τρόπο που πανηγυρίζεις καμιά φορά, ξέρεις, είσαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος. Κάνεις πράγματα πέραν του φυσιολογικού. Κάποιες φορές".

Ενώ έκλεισε μιλώντας για τα δύο buzzer beater που πέτυχε κόντρα στο "τριφύλλι" πέρσι στους τελικούς: "Ναι ίσως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του αθλητισμού, αλλά αυτό άλλαξε τη ροή των πραγμάτων. Έκανα κάτι διαφορετικό ξανά. Δεν έκανα την ίδια κίνηση, ήταν κάτι διαφορετικό. Σημαντικές αποφάσεις, αλλά μπορούμε επίσης να δούμε κι αυτά που δεν κερδίσαμε, ε; Αυτές που είδαμε ήταν οι καλές στιγμές".


Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top