0
Αργά αλλά σταθερά παρουσιάζονται νέες ιδέες όσον αφορά τα μη-θανατηφόρα όπλα που στοχεύουν στην αυτοάμυνα. 


Ένα ακόμα δείγμα αυτής της προσπάθειας παρουσιάστηκε πρόσφατα πριν ένα χρόνο από μια νέα εταιρία στο Σικάγο των ΗΠΑ. «Το όπλο πρέπει να σώζει μια ζωή και όχι να παίρνει μια ζωή» είναι το σλόγκαν των δύο κατασκευαστών του Salt, το οποίο παρουσιάζεται στο διαφημιστικό βίντεο.  Στην Ελλάδα πάντως, όπως και σε πολλές ακόμα χώρες, η χρήση τέτοιων όπλων απαγορεύεται.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, το πιστόλι SALT αποτελεί τη νέα ιδέα για την οικιακή προστασία που μπορεί να προστατέψει από κάποια εισβολή, όπως επίσης και από τα θανατηφόρα ατυχήματα που πολλές φορές γίνονται από τα παραδοσιακά όπλα.

Οι δύο κατασκευαστές ίδρυσαν τη Salt Start up στο Σικάγο, ύστερα από ένα θανατηφόρο περιστατικό στη γειτονιά τους. Αξιολογώντας τα υψηλά ποσοστά τέτοιων περιστατικών, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό όπλο.

Σαν το paintball αλλά χωρίς το χρώμα 

Το πιστόλι SALT χρησιμοποιεί πλαστικές σφαίρες, παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται στο paintball. Οι συγκεκριμένες σφαίρες αντί για χρώμα είναι γεμισμένες με μια χημική πούδρα που προκαλεί έντονη ενόχληση και αίσθηση καψίματος στο στόχο. Έτσι, δυσκολεύει την αναπνοή και την όραση για μερικά λεπτά. Η δράση της πούδρας ξεκινάει μέσα σε δευτερόλεπτα και διαρκεί από 15 έως και 30 λεπτά ανάλογα τον χρόνο έκθεσης και την ποσότητα.


Το όπλο είναι κατασκευασμένο από έναν συνδυασμό σίδερου, αλουμινίου και πλαστικού και γεμάτο ζυγίζει 500 γραμμάρια. Η χρήση του διαφέρει από τα παραδοσιακά όπλα, καθώς φτιάχθηκε ώστε να είναι εύκολο στη χρήση για όλους.

Η σφαίρα του SALT ταξιδεύει με 97,5 μέτρα ανά δευτερόλεπτο, πράγμα που σημαίνει ότι το χτύπημα από τη συγκεκριμένα σφαίρα δεν είναι αρκετά δυνατό. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές χρειάζεται αντικατάσταση κάθε 3-4 χρόνια, δεν χρησιμοποιηθεί.

Το όπλο πωλείται στις Η.Π.Α. προς 279$ συν τα έξοδα αποστολής και αυτή τη στιγμή δε διατίθεται σε χώρες εκτός των Η.Π.Α.

securnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top