0
Η αντρική φιγούρα που βγήκε γρήγορα από τη διώροφη μονοκατοικία στην Παλλήνη, μπαίνει μέσα στο ασημί, χαμηλού κυβισμού αυτοκίνητο, που βρίσκεται παρκαρισμένο στο δρόμο μπροστά από το σπίτι.


Ο ήχος της πόρτας του οχήματος που έκλεισε με θόρυβο έσπασε για λίγα δευτερόλεπτα τα μονότονα ακούσματα από τις ψιχάλες της βροχής που έπεφταν δυνατά σε δρόμους και σπίτια.

Ο άνδρας τα χαρακτηριστικά του οποίου καλύπτονται από την κουκούλα του μπουφάν, βάζει μπροστά τη μηχανή.

Το ασημί αυτοκίνητο φεύγει, από τη στενή οδό, κατηφορίζοντας τον δρόμο που στην ευθεία του πέφτει στον κεντρικό της Λεωφόρου Λαυρίου. Περνά το φανάρι και κάνει δεξιά στον κεντρικό. Μετά από λίγα μέτρα ανεβαίνει το πεζοδρόμιο και παρκάρει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος. Η πόρτα ανοίγει και η αντρική φιγούρα με το μπουφάν κατευθύνεται γρήγορα στο μαγαζάκι με τα ψιλικά και τα τσιγάρα.

Ακόμη και σήμερα που αναπνέει τον αέρα της ελευθερίας έπειτα από 23 χρόνια  στη φυλακή, ο Ασημάκης Κατσούλας είναι ένα πρόσωπο που πολλοί κάτοικοι της Παλλήνης δεν θέλουν να ξέρουν ότι υπάρχει. Κι όμως ο άνθρωπος που καταδικάστηκε γιατί με τους συνεργούς του βίασε και σκότωσε δύο γυναίκες βρίσκεται ανάμεσά μας.


Είναι πολύ δύσκολο να τον αναγνωρίσει κάποιος και γι' αυτό ίσως περνά απαρατήρητος. Ελάχιστοι ίσως τον καταλάβουν και αυτό κοιτώντας τον επίμονα με μεγάλη προσοχή. Γιατί ο χρόνος είναι ο μόνος που έχει επιβάλλει τα δικά του σημάδια πάνω στον άλλοτε «μαύρο άγγελο» όπως τον είχαν χαρακτηρίσει τα ΜΜΕ στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν έγινε γνωστή η δράση του.

Τα άσπρα μαλλιά και τα παραπανίσια κιλά αποτελούν το φυσικό «καμουφλάζ» του Ασημάκη Κατσούλα, που πλέον μπορεί ανενόχλητος και με τη βούλα του νόμου να κυκλοφορεί ελεύθερος στις γειτονιές της Παλλήνης.

Φυσικά δεν ξέρουμε αν ο χρόνος που ο 45χρονος έμεινε έγκλειστος στη φυλακή άλλαξε- εκτός από το σώμα του- και την ψυχή του γιατί μονάχα ο ίδιος γνωρίζει αν πραγματικά έχει μετανοήσει και έχει απεγκλωβιστεί από το εγκληματικό παρελθόν του ή παραμένει ακόμη δέσμιος των εμμονών και των ψυχώσεων του που τον έφθασαν στο σημείο να σκοτώσει δύο αθώες ψυχές εις το όνομα του εωσφόρου.

Η βόλτα του την περασμένη εβδομάδα ήταν σύντομη. Από το σπίτι στο ψιλικατζίδικο και επιστροφή στο σπίτι του. Εκεί που ζει τις τελευταίες ημέρες μετά την αποφυλάκισή του. Η μικρή έξοδος από την ασφάλεια που του παρέχει το πατρικό του, είναι η καθημερινή συνήθεια του 45χρονου Ασημάκη Κατσούλα, ο οποίος λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι και ενώ η βροχή που έπεφτε μέχρι εκείνη την ώρα είχε περιορίσει σημαντικά την έντασή της,  επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του και έφυγε για το μικρό κατάστημα με τα ψιλικά.  Ντυμένος με φούτερ παντελόνι και μπουφάν δεν κάθισε πάνω από πέντε λεπτά μέσα στο κατάστημα. Αφού αγόρασε αυτά που ήθελε, μπήκε στο αυτοκίνητό του ακολουθώντας τη γνωστή για εκείνον διαδρομή μέχρι το σπίτι. Δεν σταμάτησε πουθενά, στο διάβα του.
Από τους λιγοστούς περαστικούς που βρίσκονταν έξω από το μαγαζί που σταμάτησε ο Ασημάκης Κατσούλας, δεν έδωσε σημασία στον ασπρομάλλη άνδρα. Άλλωστε είναι αρκετά δύσκολο να τον αναγνωρίσει κανείς.  

Από το 1993 που πέρασε για πρώτη φορά το κατώφλι των φυλακών μέχρι και σήμερα ο Ασημάκης Κατσούλας είχε καταφέρει να παρουσιάζεται ως υπόδειγμα κρατουμένου, παρόλο που υπήρξαν αρκετές φορές κατηγορίες εναντίον του για περίεργη και παραβατική συμπεριφορά. Πάντα τη γλίτωνε παρουσιάζοντας τις κατηγορίες αυτές ως σκευωρίες εκείνων που ήθελαν να τον βλάψουν ώστε να μην απολαμβάνει τις ημέρες αδειών που είχε δικαίωμα να παίρνει ως κρατούμενος.


Πλέον οι δικαιολογίες αυτές δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον 45χρονο, αφού η οποιαδήποτε βάσιμη κατηγορία εναντίον του, σήμερα που είναι ελεύθερος, ίσως τον καταδικάσει και πάλι, πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε.
Για το λόγο αυτό οι λιγοστές βόλτες του στην περιοχή είναι πολύ προσεχτικές ενώ όπως έχει αποφασίσει το Δικαστήριο που τον αποφυλάκισε δίνει το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, δυο φορές το μήνα.

Εκείνος που θα αποδείξει πως η αλλοπρόσαλλη παραβατική συμπεριφορά που έδειξε πριν από 23 χρόνια ο Ασημάκης Κατσούλας, έχει περάσει ανεπιστρεπτί είναι ο χρόνος. Και αν στην περίπτωση του Μανώλη Δημητροκάλη και της Δήμητρας Μαργέτη, ο χρόνος- τουλάχιστον μέχρι σήμερα- έχει αποδείξει πως μετανόησαν και «ελευθερώθηκαν» από το σκοτεινό παρελθόν τους, για τον Ασημάκη Κατσούλα είναι ακόμη πολύ νωρίς για να κριθεί.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top