0
Μεσάνυχτα Τρίτης, στη συμβολή της Λεωφόρου Ποσειδώνος με την οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου, στην Βάρκιζα. Τα «φτιαγμένα» αυτοκίνητα στήνονται στην ευθεία. Τα όργανα πίεσης  δουλεύουν σαν τρελά.
Οι βελόνες στο κόκκινο. Οι εξατμίσεις κοντεύουν να εκραγούν ενώ ο εκκωφαντικός ήχος από τα σπινιαρίσματα κόβει την ανάσα. Το κοινό αδημονεί.


Νεαρά αγόρια αλλά και κορίτσια, ανάμεσα τους και αρκετοί ανήλικοι, ανυπομονούν για την στιγμή που ο αφέτης θα δώσει το σινιάλο. Έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα και άπειρα μαρσαρίσματα η κόντρα ξεκινά και όποιον πάρει ο χάρος …

Το ραντεβού για την χθεσινοβραδινή πρώτη «επίσημη» κόντρα της χρονιάς δόθηκε μέσω facebook. Διαφημίστηκε σε γκρουπ που δημιουργήθηκε αποκλειστικά γι’ αυτό το σκοπό, συγκεντρώνοντας μάλιστα 4,5 χιλιάδες likes από λάτρεις των αυτοσχέδιων αγώνων. 

Με σύνθημα «Όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται» οι νεαροί που συγκεντρώθηκαν στην Βάρκιζα δεν δίστασαν να συμπλακούν με τις αστυνομικές αρχές όταν κατέφθασαν στο σημείο για να διαλύσουν την συγκέντρωση και να ματαιώσουν τους αγώνες. Ξήλωσαν φρεάτια από την άσφαλτο τα οποία εκφσεντόνισαν στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Νοτιοανατολικής Αττικής και στους άνδρες της Τροχαίας Ελληνικού. 

Πέταξαν μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες και έβαλαν φωτιά σε κάδους. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απαντησαν με ρίψη δακρυγόνων. Δύο αστυνομικοί έπεσαν αιμόφυρτοι στην άσφαλτο. Έιχαν δεχθεί πέτρες στο κεφάλι με αποτέλεσμα να διακομισθούν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Τριάντα συνολικά άτομα συνελήφθησαν, εκ των οποίων οι 29 Έλληνες κι ο ένας Γεωργιανός.


Την ίδια στιγμή που βρίσκονταν σε εξέλιξη τα επεισόδια ξεκινησαν και τα ποσταρίσματα στο facebook. Όπως θα δείτε στα βίντεο που εξασφάλισε το protothema.gr, νεαροί που είτε παρακολουθούν, είτε συμμετέχουν στους αυτοσχέδιους αγώνες περιγράφουν με ιδιαίτερο ψύχραιμο τρόπο τις συμπλοκές των δυνάμεων των ΜΑΤ με το συγκεντρωμένο πλήθος δείχνοντας…να το διασκεδάζουν.   

«Καλησπέρα αλάνια, σημερα και περάσαμε καλα και δεν περάσαμε. Κουράγιο στα παιδιά που χτυπήθηκαν από αστυνομικούς και υπομονή στα παιδιά που τους έτυχε το οτιδήποτε άλλο, αν ξέραμε ότι θα κατάληψη έτσι δεν θα κάναμε την συνάντηση ποτέ, ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που ηρθε, ήμασταν υπερβολικά παρά πολύ, τους αναστατώσαμε όλους» γράφουν οι διοργανωτές των αυτοσχέδιων αγώνων στη σελίδα τους στο facebook.


Κάποιοι άλλοι γράφουν για «ρουφιάνους που κάρφωσαν στους μπάτσους» την εκδήλωση.  
«Από την στιγμή που ανακοινώθηκε στο facebook ήταν αναμενόμενη η κατάληξη της βραδιας δυστυχώς. Ούτε η κλειστή ομοδα είναι λύση απο κάποιο σημείο και μετά γίνονται ότι να ναι μέλη!! Κάπως αλλιώς πρέπει να οργανωθεί» προτείνει μια νεαρή κοπέλα που τυγχάνει απόφοιτος της Παντείου στο τμήμα Ψυχολογίας…

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στο αυτόφωρο, όμως οι διοργανωτές υπόσχονται μέσω της σελίδας τους στο facebook για νέο ραντεβού για κόντρες θανάτου στην παραλιακή πολύ σύντομα … 


Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και λοιπών επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή διακίνηση των πολιτών, πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της 31-1-2017 ειδική εξόρμηση στην περιοχή του Τμήματος Τροχαίας Ελληνικού, με τη συνδρομή των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) καθώς και αστυνομικών δυνάμεων των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Συνολικά διενεργήθηκαν -320- τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν -197- παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων οι -15- επιφέρουν και επιπρόσθετες ποινικές κυρώσεις ( -10- σε βαθμό πλημμελήματος και -5- σε βαθμό πταίσματος) ως εξής:
Επικίνδυνοι ελιγμοί: -11-
Οδήγηση χάριν επίδειξης και εντυπωσιασμού:-4-
Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: -4-
Υπέρβαση ανώτατου ορίου ταχύτητας: -1- 
Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: -6-
Μη χρήση προστατευτικού κράνους: -12-
Στέρηση άδειας οδήγησης: -9-
Χρήση κινητού τηλεφώνου: -17-
Στέρηση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου Οχήματος: -3-
Ανασφάλιστα: -5- 
Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: -125-

Συνελήφθη ένας (1) ημεδαπός, ηλικίας 30 ετών, οδηγός δίκυκλης μοτοσικλέτας μεγάλου κυβισμού, διότι κατελήφθη να ενεργεί συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς, να οδηγεί χάριν επίδειξης και εντυπωσιασμού και να διαταράσσει με πρόθεση την ασφάλεια της συγκοινωνίας σε οδό. Η μοτοσικλέτα κατασχέθηκε, ενώ παράλληλα κατασχέθηκε και μηχανισμός μαγνητοσκόπησης (κάμερα), που ήταν τοποθετημένος επί του προστατευτικού κράνους του ως άνω οδηγού και ο οποίος κατέγραφε εν κινήσει τα όσα διαδραματίζονταν. 
      
Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν -47- άδειες ικανότητας οδήγησης, -39- άδειες κυκλοφορίας και -26- πινακίδες κυκλοφορίας.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, ομάδα τετρακοσίων (400) περίπου ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί, μετά από διαδικτυακό κάλεσμα, στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, στην περιοχή της Βάρκιζας, προκειμένου να παρακολουθήσουν αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας αυτοκινήτων, επιτέθηκαν με ρίψεις μολότοφ, κροτίδων, φωτοβολίδων, καπνογόνων, φρεατίων ύδρευσης και πετρών στις αστυνομικές δυνάμεις που λάμβαναν μέτρα Τάξης στο σημείο. Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν δύο (2) αστυνομικοί.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν τριάντα (30) άτομα, που συμμετείχαν στις προαναφερόμενες επιθέσεις. Πρόκειται για είκοσι εννέα (29) ημεδαπούς (μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος) και έναν (1) υπήκοο Γεωργίας. 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, εμπρησμό, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικών και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top