0
Ο πιο σαφώς προσδιορισμένος στόχος της Πόλας Ρούπα και της ομάδας της ήταν η Cosco, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα «Το Ποντίκι». 

Βάσει των στοιχείων που συνέλεξαν οι αστυνομικοί από τα διαμερίσματα που χρησιμοποιούσε η Ρούπα και η ομάδα της, φαίνεται, σύμφωνα με την εφημερίδα, πως η κινεζική πολυεθνική, η δεύτερη εταιρεία παγκοσμίως σε όγκο δραστηριότητας και κεφαλαίων στον τομέα της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ήταν ο κύριος στόχος των τρομοκρατών.

Όπως αναφέρει «Το Ποντίκι», «μεταξύ των πολλών στοιχείων που βρέθηκαν στο σπίτι όπου έμενε η Πόλα Ρούπα περιλαμβάνονται:

-Εκτενές ιστορικό της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ που συμπεριλάμβανε και την εποχή του Γιώργου Παπανδρέου – να σημειωθεί ότι αυτή είναι η μόνη αναφορά στο πρόσωπό του, η οποία, κατά τους αναλυτές των διωκτικών αρχών, δεν συνιστά στοχοποίηση του πρώην πρωθυπουργού.

-Εκτενείς αναφορές στις συζητήσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό της Κίνας Λι Κετσιάνγκ στις 20 Ιουνίου του 2014, όταν οι δύο πρωθυπουργοί είχαν επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της COSCO και είχαν εγκαινιάσει το τρένο που μεταφέρει τα εμπορευματοκιβώτια με τα κινέζικα προϊόντα μέσω του δικτύου του ΟΣΕ στην ενδοχώρα της Ευρώπης. Τότε ο Λι Κετσιάνγκ είχε προαναγγείλει: «Θα κάνουμε τον Πειραιά ένα από τα πιο ανταγωνιστικά λιμάνια στον κόσμο».

-Εκτενείς αναφορές στον ρόλο του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μόραλη και του μεγαλοεφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη – υπό το πνεύμα ότι ευνόησαν την είσοδο και την επέκταση των δραστηριοτήτων της COSCO στον ΟΛΠ».

Το σύνολο των στοιχείων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είχε γίνει χαρτογράφηση της περιοχής στην οποία βρίσκονται τα γραφεία της COSCO στον Πειραιά και μάλιστα εκτιμάται ότι ένα χτύπημα στα γραφεία του κινέζικου κολοσσού θα γινόταν με την «κλασική» πλέον μέθοδο που ακολουθείται συστηματικά από την εποχή του Επαναστατικού Αγώνα, με αυτοκίνητο - βόμβα μεγάλης ισχύος.

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top