0
O εκπρόσωπος της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μπ. Mπουρτζού,  μετά τον ειδικό Σύμβουλο του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Άιντε, εξέφρασε την άποψη ότι δεν είναι ανάγκη η Διάσκεψη να συνοδευτεί από ημερομηνία διεξαγωγής δημοψηφίσματος των Κυπρίων και των Τουρκοκυπρίων!

Δηλαδή μπορεί να συμφωνήσουν σε λύση "διά χειρός" Ν.Αναστασιάδη σε μία από τις εξωφρενικές λύσεις νομιμοποίησης του Αττίλα-1/2, αλλά το δημοψήφισαμ θα ατο αφήσουν για πολύ αργότερα! Γιατί ξέρουν ότι "είναι χαμένοι από χέρι" αν τεθεί στην κάλπη το σχέδιο τώρα.

Δηλαδή η "λύση" θα εφαρμόζεται ουσιαστικά, αλλά ερήμην του κυπριακού λαού που θα κληθεί να αποφασίσει μόνο για τετελεσμένα που θα υπογράψει ο μοιραίος πρόεδρός του (ποιος μπορεί να ξεχάσει την στάση του το 2013 στα capital control)...

Ο ίδιος ο εκπρόσωπος των Τουρκοκυπρίων προσδιόρισε την έκταση του τουρκοκυπριακού συνιστώντος κρατους στο 29,2%.

το εδαφικό ειδικότερα, ο εκπρόσωπος των Τουρκοκυπρίων αναφέρθηκε στις προτάσεις για 28,2% (που προκρίνει η ελληνοκυπριακή πλευρά) και 29,2% (από την τουρκοκυπριακή πλευρά) στο εδαφικό, η οποία συζήτηση, συνέχισε, θα γίνει σε στενό κύκλο πέντε ατόμων (οι δύο ηγέτες, δύο εμπειρογνώμονες και ο κ. 'Αιντε): εκεί θα γίνει και η παρουσίαση των σχετικών χαρτών και θα εξεταστεί αν αυτοί συνάδουν με τα συμφωνηθέντα με το εδαφικό.

Ερωτηθείς για την αυριανή Διάσκεψη, ο Μπ. Μπουρτζού τόνισε ότι για την επιτυχία (της Διάσκεψης) δεν αποτελεί προϋπόθεση η ημερομηνία για το δημοψήφισμα. Το σημαντικό είναι, όπως τόνισε, να υπάρξει το πολιτικό πλαίσιο ή τουλάχιστον να φτάσουν οι δύο πλευρές σε αυτό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, έγινε συζήτηση προκειμένου να είναι ίδια ή παρόμοια η μεταχείριση των Τούρκων πολιτών στην Κύπρο με εκείνη που απολαμβάνουν οι Έλληνες πολίτες στο νησί, επίσης (έγινε συζήτηση) για το ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες του ομοσπονδιακού κράτους σε σχέση με εκείνες των συνιστώντων κρατών. 

Μεταξύ άλλων θεμάτων τέθηκε και μια ενδεχόμενη αλλαγή του Συντάγματος της ενιαίας Κύπρου, ενώ η ισότητα στην εκπροσώπηση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων δικαστών στο Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, είναι θέμα το οποίο απασχολεί την τουρκοκυπριακή πλευρά. Γι' αυτό και σύμφωνα με τον Μπ. Μπουρτζού, η εν λόγω πλευρά παρουσίασε πρόταση για τη συγκρότηση μηχανισμού άρσης αδιεξόδων που μπορεί να προκύψουν από τη συγκεκριμένη ρύθμιση. Συζητήθηκαν, τέλος, θέματα που άπτονται της οικονομίας και της αξιοποίησης των Κοινοτικών κονδυλίων.

Επίσης συμφωνήθηκε από το Ν.Αναστασιάδη η παραμονή στην Κύπρο (κυπροποίηση) 90,000 εποίκων. Έτσι, το έγκλημα πολέμου μετατρέπεται σε γραφειοκρατικό θέμα έκδοσης πιστοποιητικών νομιμοποίησης. Οι υπόλοιποι έποικοι θα παραμείνουν με άδεια εργασίας. Άρα, μένουν όλοι οι έποικοι.

Με το 4:1 ταχυδακτυλουργικώς αυξήθηκε και ο αριθμός των Ελλήνων και βρέθηκαν, ως δια μαγείας, ακόμα 150,000 [ανύπαρκτοι] Ε/Κ για να δικαιολογείται ψηλότερος αριθμός Τούρκων.

Για λόγους που κάθε νήπιο αντιλαμβάνεται οι Τούρκοι αρνούνται καταγραφή πληθυσμού στα κατεχόμενα. Πηγές από internet ανεβάζουν τον αριθμό των εποίκων  σήμερα σε 250,000+ (συν στρατός κατοχής και Τούρκοι φοιτητές.)

Ας δούμε τώρα πόσες παραλλαγές Τούρκων θα έχουμε στην Κύπρο μαζί με τα 40 καινούργια τεράστια τζαμιά που κτίστηκαν για να τους εξυπηρετούν. Τούρκοι-Κύπριοι: Μεταξύ 65,000-85,000.

Πολλοί μετανάστευσαν ήδη. Μετά την «λύση» τελειώνει και η χρησιμότητα τους για την tουρκική προπαγάνδα αφού θα αναλάβουν τα ηνία οι έποικοι. Τούρκοι-έποικοι: 90,000 έποικοι μεταλλάσσονται αλχημιστικά σε Κύπριους. Με ανάλογες νέες «οδυνηρές παραχωρήσεις» ο αριθμός μάλλον θα αυξηθεί. 

Υπολογίζονται συνολικά σε 160,000 οι έποικοι με το αριθμό τους να αυξάνεται δραματικά. Με το νέο Αννάν οι κυπροποιημένοι έποικοι και οι Gastarbeiter (φιλοξενούμενοι εργαζόμενοι) θα καταστούν δημογραφικός βρόχος και εφιάλτης όσων Ε/Κ δεν θα μεταναστεύσουν. Μαζί με την τάξη των "κυπροποιημένων" εποίκων και με τους ρυθμούε γεννήσεων να είναι 2,5 φορές μεγαλύτεροι από των Κυπρίων με ελληνική καταγωγή, θα καταστούν πλειοψηφία σε ολόκληρη την Κύπρο τα επόμενα 30 χρόνια! 

Και κανένας από τους Gastarbeiter δεν πρόκειται να φύγει. Αντίθετα θα αυξηθεί ο αριθμός τους μόλις νομιμοποιηθούν και καταστούν ξεχωριστή τούρκικη μειονότητα. (Ακόμα μια μειονότητα!).

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top