0
Οι μέρες που ξεκινούσες για Πάτρα και δεν ήξερες αν θα φτάσεις καν τελειώνουν. Η Ολυμπία οδός έχει ολοκληρώσει το 88% του νέου αυτοκινητοδρόμου. 

Σε χρόνο ρεκόρ θα φτάνουν οι οδηγοί από την Αθήνα στην Πάτρα και το αντίστροφο, χάρη στη σύντομη ολοκλήρωση  του νέου αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Πάτρας.

Η κοινοπραξία Ολυμπία οδός έχει προχωρήσει πολύ γρήγορα τα έργα και από το τέλος Δεκεμβρίου του 2016 έχει φτάσει σε ποσοστό εξέλιξης 88%. Τα έτοιμα τμήματα του αυτοκινητόδρομου παραδίδονται σταδιακά στην κυκλοφορία και μέσα στο 2017 όλος ο αυτοκινητόδρομος θα είναι έτοιμος.

Πέρα από τις κατασκευές όμως, η εξέλιξη του έργου απαίτησε και πολλές κατεδαφίσεις. Η τελευταία παλαιά γέφυρα στην Κορίνθου –Πατρών «έπεσε» το βράδυ της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου.

Για την ασφαλή εκτέλεση των εργασιών η κυκλοφορία στη ΝΕΟ Κορίνθου – Πατρών μεταξύ των κόμβων Κιάτου και Ξυλοκάστρου εξυπηρετήθηκε μέσω παράκαμψης από την Παλαιά Εθνική Οδό μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης.

Στην επιχείρηση πήραν μέρος πέντε υδραυλικά σφυριά («δαγκάνες»), αρκετοί εκσκαφείς και ανατρεπόμενα  φορτηγά έργου.

Η συγκεκριμένη κατεδάφιση είχε μία ιδιαιτερότητα: Τα μηχανήματα μπορούσαν να επιχειρήσουν μόνο από τη μία πλευρά της γέφυρας, καθώς από τη δυτική πλευρά έχει ήδη κατασκευαστεί η νέα άνω διάβαση. Για το λόγο αυτό χρειάστηκαν περισσότερα μηχανήματα, ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί ταχύτατα.

Με την αφορμή της διακοπή κυκλοφορίας μεταξύ Κιάτου και Ξυλοκάστρου, τα εργοτάξια είχαν προγραμματίσει και άλλες εργασίες που δεν μπορούν να γίνουν όταν ο δρόμος είναι σε κυκλοφορία. Για παράδειγμα 200μ. από τη γέφυρα Διμηνιού στο ρεύμα προς Αθήνα ειδικό συνεργείο τοποθέτησε μια γέφυρα σήμανσης (πινακίδα ηλεκτρονικών μηνυμάτων) πάνω από το νέο αυτοκινητόδρομο, ενώ στον κόμβο του Κιάτου πραγματοποιήθηκαν ασφαλτοστρώσεις.

Στα video που ακολουθούν μπορείτε να δείτε την εξέλιξη της κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου, καθώς και πλάνα από την κατεδάφιση της τελευταίας παλιάς γέφυρας. Το σίγουρο είναι ότι ο παλιός και εξαιρετικά επικίνδυνος δρόμος δεν θα μας λείψει καθόλου. Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top