Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αναλύσουμε το κλασικό και πολλάκις εικονογραφημένο «πίστευε και μη ερεύνα». Για τους πιστούς κάθε είδους ωστόσο, η έρευνα που ουσιαστικά αποκαλύπτει τα ψεγάδια του ινδάλματός τους, είναι μία διαδικασία κάθε άλλο παρά ευχάριστη.

Αναλόγως τη διαλλακτικότητα του καθενός μπορεί να γίνει από δυσάρεστη μέχρι εκνευριστική.


Γιατί σου λέει, ποιος είσαι εσύ που θα πεις ότι η Πρωτοψάλτη ηχογράφησε το υπερωκεάνιο τραγουδώντας το ως «υπερωκΥάνιο». Ή ακόμα χειρότερα, ότι ο Βαμβακάρης ξεκινάει ένα τραγούδι του με κουτσουρεμένο στίχο (αντί για «σκύλα» λέει «λα»). Και καλώς τα λέει. Γιατί ποιος και γιατί αν πιάσει στο στόμα του το ιερό τέρας που λέγεται ρεμπέτικο και δη, τον Μάρκο Βαμβακάρη που το εκπροσωπεί.

Ωστόσο, με αφορμή το εν λόγω τραγουδιστικό ατόπημα της Άλκηστις, το οποίο σημειωτέον αργότερα τραγουδήθηκε εξίσου λάθος και από την Τάνια Τσανακλίδου, είπαμε να σκεφτούμε-θυμηθούμε αντίστοιχα παρόμοιά του λαθάκια που κανείς δεν τα πήρε χαμπάρι ή απλά απόρησε με ένα 'κάτσε ρε συ, τι λέει εδώ; Δεν βγάζει νόημα' ενώ τα τραγουδούσε με πάθος στο αυτοκίνητο, την παρέα, το μπάνιο του και να φτιάξουμε μία λίστα με μερικά μικρά αλλά υπαρκτά λάθη που συνέβησαν στις ηχογραφήσεις των αγαπημένων μας καλλιτεχνών. Και δεν διορθώθηκαν ποτέ. Ούτε στην ηχογράφηση ούτε πουθενά.

ΥΠΕΡΩΚΕΑΝΙΟ, ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ


  • Ωπ λάθος 1.34': Αντί για υπερωκΕάνιο, η Άλκηστις τραγουδά υπερωκΥάνιο και χτυπάει φλέβα στον τίτλο της.

ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


  • Ωπ λάθος  3.18': Αντί για απογοήτευση, ο Βασίλης τραγουδά απΑγοήτευση. Εντάξει, είναι τόσο τέλος που αλήθεια, δεν το ακούς και ποτέ. Αλλά το ακούς.
ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΠΙΑΝΑΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ


  • Ωπ λάθος 0.21': Ένα από τα πιο αγαπημένα και αστεία λάθη είναι η στιγμή που ο Χρήστος Θηβαίος ξεκινάει τραγουδώντας «τα χρόνια που μου έπιαναν το κώλο». Χωρίς «ν» στο το.
ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ


  • Ωπ λάθος (σε όλο το τραγούδι!!!): Η Ελένη Δήμου τραγουδά στο τέλος του ρεφρέν «όλα στα μέτρα σου κομμένα και ραμμένα είχες». Εκείνο το «τα» πριν το είχες, χάθηκε κάπου στην ηχογράφηση. Ή τη μετάφραση. Ή και τα δύο. Ή απλά αναρχία στα άρθρα.
ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ


  • Ωπ λάθος 0.39': Ο Χρήστος Κυριαζής «είχε ένα βλίο που μιλούσε για άλλους δύο». Μάλλον εννοεί «βιβλίο». Μάλλον.
ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΣ, ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΟΝΙΔΗΣ

  • Ωπ λάθος 0.58: «Γιατί Χλαις» τραγουδά ο τιτάνας Σταμάτης Γονίδης. Γιατί του ξεφεύγει ή γιατί μπορεί. Κανείς δεν ξέρει.
ΣΚΥΛΑ Μ'ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΛΙΩΝΩ, ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ

  • Ωπ λάθος 1.16': Το τραγούδι ξεκινάει με ένα «λα με έκανες και λιώνω». Το «σκυ» άφαντο. Αλλά ποιος να το προσέξει με τη φωνή του Βαμβακάρη. Λογικό.
ΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΙ ΧΑΣΑΜΕ, ΕΦΗ ΣΑΡΡΗ

  • Ωπ στοπ εδώ και ζητάμε βοήθεια του κοινού: Είναι ή όχι μύθος το «ψολέω σε ξεχάσαμε». Δεν δεχόμαστε απαντήσεις του στυλ «δεν γνωρίζω, δεν απαντώ».
 
Top