Σοκ στην κοσμική Αθήνα προκαλεί η σύλληψη του γνωστού επιχειρηματία Αλέξανδρου Αγγλούπα με την κατηγορία της συμμετοχής στη συμμορία των ρομά που έβαζε στο στόχαστρό της επωνύμους, όπως την Άννα Βίσση. 


Ο ρόλος του Αλέξανδρου Αγγλούπα, που έχει οδηγηθεί μαζί με τους άλλους συλληφθέντες στον ανακριτή, δεν έχει διακριβωθεί ακόμη απολύτως: Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται τόσο ότι έδινε πληροφορίες στα μέλη του κυκλώματος, όσο και ότι στα χέρια του κατέληγαν ορισμένα από τα κλοπιμαία. 

Ο Αγγλούπας είχε απασχολήσει παλαιότερα σε υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Γωγώς Φαρμάκη, αδελφής της τότε φίλης του Όλγας Φαρμάκη. Ο συλληφθείς , όταν έπεσε στα χέρια των αστυνομικών είχε πάνω του μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ποιός είναι ο Αλέξανδρος Αγγλούπας 

Ο Αλέξανδρος Αγγλούπας οδηγούσε πανάκριβα αυτοκίνητα. Είχε πάντα το πρώτο τραπέζι πίστα στα μπουζούκια και την πρώτη ξαπλώστρα – κύμα στα κοσμικά beach bars.  Ξόδευε αλόγιστα. Συνόδευε πανέμορφες γυναίκες. Φιγουράριζε στις κοσμικές στήλες των περιοδικών. Κυκλοφορούσε οπλισμένος.

Αυτή είναι πάνω κάτω και μέσα σε έξι προτάσεις η ζωή Αλέξανδρου Αγγλούπα, ο οποίος συνελήφθη από τις Αρχές καθώς κατηγορείται ότι είναι μέλος του κυκλώματος των Ρομά που εξάρθρωσε η Αστυνομία.

Ένας μπον βιβερ με κοντέρ καταγραφής απεριόριστων χιλιομέτρων στις νυχτερινές πίστες. Με αδυναμία στους λουλουδοπόλεμους, στις όμορφες γυναίκες, στα supercars.

 Ως γιος ιδιοκτήτη γνωστών εταιριών γυναικείας ένδυσης η σύναψη σχέσεων με καλλονές από το χώρο του θεάματος ήρθε ως φυσικό επακόλουθο. Από την Γιάννα Νταρίλη και την Εύα Μιλλή μέχρι την Σάσα Μπάστα και την μοιραία όπως αποδείχθηκε σχέση του με την Όλγα Φαρμάκη που λίγο έλειψε να κοστίσει την ζωή της αδερφής της, Γωγώς Φαρμάκη στην πιο απίστευτη και ανατρεπτική ιστορία της ελληνικής σόουμπιζ.

Ήταν αρχές Νοεμβρίου 2011 όταν το όνομα Αλέξανδρος Αγγλούπας παύει να απασχολεί αποκλειστικά τις κοσμικές στήλες και τα ρεπορτάζ των εντύπων κοινωνικής κριτικής. Περιλαμβάνεται πλέον και στα δελτία ειδήσεων τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών σταθμών, στις έγκριτες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. Να τι είχε συμβεί:

Η 26χρονη Γωγώ Φαρμάκη, αδερφή του γνωστού μοντέλου  Όλγας Φαρμάκη είχε μόλις μεταφερθεί εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΝΙΜΙΤΣ αντιμετωπίζοντας ακατάσχετη αιμορραγία.

Έχει τραυματιστεί σοβαρά στην αριστερή βουβωνική χώρα από σφαίρα που προήλθε από το όπλο του επιχειρηματία και συντρόφου της αδερφής της, Αλέξανδρου Αγγλούπα, όταν αυτό εκπυρσοκρότησε «κατά λάθος», όπως υποστήριξαν στις καταθέσεις τους τόσο η Όλγα Φαρμάκη όσο και ο κάτοχος του όπλου. «Πήγα να βγάλω από το σακάκι μου το πιστόλι που κατείχα νόμιμα και αυτό εκπυρσοκρότησε», είχε υποστηρίξει ο επιχειρηματίας.

Όμως έπειτα από διάστημα ενός περίπου μήνα τα δεδομένα αλλάζουν. Το θύμα δεν συμμερίζεται τα όσα αναφέρονται στις καταθέσεις των δυο παραπάνω προσώπων. Διαψεύδει τα περί ατυχήματος και δηλώνει στις αστυνομικές αρχές ότι ο επιχειρηματίας δεν την πυροβόλησε κατά λάθος. Έτσι η υπόθεση φεύγει από το Τμήμα Ασφάλειας Παλαιού Φαλήρου και μεταφέρεται στη Δίωξη Εγκλημάτων Κατά της Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Στη συμπληρωματική κατάθεση που δίνει στις 2 Μαρτίου του 2012, όταν είχε πλέον συνέλθει και ήταν σε θέση να μιλήσει, η Γωγώ Φαρμάκη περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες το συμβάν. Αποκαλύπτει ότι είχε προηγηθεί φιλονικία ανάμεσα τους. Ότι συναντήθηκαν οι τρεις τους στο σπίτι όπου διέμενε μαζί με την αδερφή της. Πως ο επιχειρηματίας προκάλεσε μεγάλη φασαρία αναποδογυρίζοντας έπιπλα και σπάζοντας αντικείμενα. Πως ο πυροβολισμός δεν ήταν τυχαίος αλλά εσκεμμένος.

«Με το που τον είδα να έρχεται βίαια προς το μέρος μου φοβήθηκα πολύ και άρχισα να ανεβαίνω τρέχοντας τη σκάλα προς την κρεβατοκάμαρα. Αυτός με ακολούθησε κυνηγώντας με, ενώ πίσω του ερχόταν η Ολγα. Κάθισα στο κεφαλάρι του κρεβατιού μαζεμένη από τον φόβο μου και με σκυμμένο το κεφάλι. Εκείνος μου ζήτησε ξανά το σκυλί μου, τη Ζιζέλ, και όταν αρνήθηκα για άλλη μια φορά να του τη δώσω, με πυροβόλησε. Δεν κατάλαβα τι είχε συμβεί και σηκώνοντας το κεφάλι μου είδα τον Αγγλούπα να κρατάει ένα όπλο και να με σημαδεύει και μετά είδα την κοιλιά μου γεμάτη αίματα. Τότε η Ολγα άρχισε να τον βρίζει και να τσιρίζει ζητώντας να με μεταφέρουν στο νοσοκομείο, όπως και έγινε. Μέσα στον πανικό μου και ενώ είχα τις αισθήσεις μου, θυμάμαι ότι η Ολγα κι εγώ ήμασταν στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου. Οδηγούσε ο Αγγλούπας».

Στις 26 Απριλίου του 2012 ο Αλέξανδρος Αγγλούπας καταθέτει υπόμνημα παροχής εξηγήσεων προς τον εισαγγελέα. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, «τα ξημερώματα της 4ης Νοεμβρίου 2011, γύρω στις 6 π.μ., ετοιμαζόμουν να αναχωρήσω για επαγγελματικούς λόγους στην επαρχία και συγκεκριμένα για την Πάτρα όπου και θα διανυκτέρευα. Πέρασα από την οικία της κυρίας Γεωργίας Φαρμάκη, αδελφή της μνηστής μου Ολγας, όπου βρισκόταν η τελευταία, προκειμένου να την αποχαιρετήσω. Από μια αδέξια κίνησή μου, καθώς έβγαλα το όπλο από τη μέση μου για να το αφήσω στο πρεβάζι του κρεβατιού στην κρεβατοκάμαρα των κοριτσιών για να παίξω με το σκυλάκι τους, το όπλο εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα να τραυματίσει την αδελφή της μνηστής μου. Στην αρχή μάλιστα δεν είχαμε καταλάβει πως η Γεωργία είχε τραυματιστεί, αλλά στη συνέχεια είδαμε το αίμα…».

Ο Αγγλούπας δικαιολογεί την οπλοφορία επικαλούμενος «την αύξηση της εγκληματικότητας». «Τα τελευταία χρόνια οι επιθέσεις σε επιχειρηματίες στην περιοχή των νοτίων προαστίων, όπου και διαμένω, με ανάγκασαν να καταφύγω στη λύση της οπλοφορίας προκειμένου να είμαι σε θέση να προστατεύω τον εαυτό μου. Για τον λόγο αυτό, το 2010 υπέβαλα σχετικό αίτημα και έλαβα από τις αρμόδιες αρχές νόμιμη άδεια οπλοφορίας. Θα ήθελα να σημειώσω ότι το γεγονός πως είμαι αναγκασμένος να οπλοφορώ για να εξασφαλίσω την προσωπική μου ασφάλεια με στενοχωρεί ιδιαίτερα και μου προκαλεί μεγάλο άγχος, δεδομένου ότι είμαι άνθρωπος που αντιπαθεί τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της».






Απρίλιος 2014

Μια φωτογραφία, ένα εκατομμύριο λέξεις. Ο Αλεξανδρος Αγγλούπας, η Όλγα και η Γωγώ Φαρμάκη ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό σαν μια νεανική ανέμελη παρέα. Ο πυροβολισμός, ο παρ’ ολίγο θανάσιμος τραυματισμός, οι κατηγορίες και ό,τι άλλο συνέβη μεταξύ τους ξαφνικά αποτελεί μακρινό παρελθόν. Μια κακή ανάμνηση. Ένας εφιάλτης που ξόρκισαν στο όνομα μιας αληθινής φιλίας. Μάλιστα ο επιχειρηματίας και η Γωγώ Φαρμάκη πραγματοποιούν κοινές εξόδους. Στα μπουζούκια. Στα κλαμπ. Στα φημισμένα beach bar της Μυκόνου. Προφανώς φαίνεται πως υπήρξε εξώδικος συμβιβασμός ανάμεσα στις δύο πλευρές, καθώς η ηθοποιός ενδεχομένως να άλλαξε γνώμη.

 
Top