Ένα περίεργο βουητό τρομάζει τα ζώα μέχρι θανάτου και τα απομακρύνει σε μεγάλη απόσταση στον Αρκτικό Κύκλο. Το μυστήριο «μπινγκ» που ακούγεται και προκαλεί τρόμο στην άγρια πανίδα του -ούτως ή άλλως- αφιλόξενου τοπίου, επιβεβαίωσε ομάδα κυνηγών, οι οποίοι απευθύνθηκαν στις καναδικές αρχές.


Οι τελευταίες με τη σειρά τους εξέτασαν τις καταγγελίες και αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα στρατιωτικό κλιμάκιο, προκειμένου να αναζητήσει την πηγή του περίεργου θορύβου και ακολούθως να παραδώσει την αναφορά της.

«Αυτή είναι μία από τις σημαντικότερες περιοχές κυνηγιού για μας, τόσο το καλοκαίρι, όσο και τον χειμώνα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της συνέλευσης της κοινότητας Νουναβάτ. 

Ο περίεργος θόρυβος επιβεβαιώθηκε και από πολλούς ντόπιους κατοίκους, οι οποίοι επικοινώνησαν με τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και ενημέρωσαν για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή.

Μία θεωρία που έχει αναπτυχθεί, είναι ότι η εταιρεία εξόρυξης σιδήρου έχει τοποθετήσει ένα σόναρ για τις έρευνές της. ένα δεύτερο σενάριο, θέλει την Greenpeace να διώχνει τα ζώα από την περιοχή του κυνηγιού. Καμία από τις δύο ερμηνείες, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται από τους ντόπιους, οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν έχουν διακρίνει κανένα πλοίο ή μηχανισμό που να προκαλεί τον συγκεκριμένο θόρυβο.

ΠΗΓΗ: protothema.gr
 
Top