Την διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου της στα Οινόφυτα Βοιωτίας ανακοίνωσε η PepsiCo-HBH. Η εταιρεία κάνει λόγο για αλλαγές στην εφοδιαστική αλυσίδα των αναψυκτικών της στην Ελλάδα και ανακοινώνει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τους εργαζομένους της.


Σύμφωνα με πληροφορίες το εργοστάσιο αυτό αφορά μόνο την παραγωγή των αναψυκτικών, η οποία είχε καταστεί ζημιογόνα τα τελευταία χρόνια και σταματάει στην χώρα μας. Πλέον τα αναψυκτικά της εταιρείας θα εισάγονται από άλλες χώρες της Ευρώπης. Από την απόφαση αυτή δεν επηρεάζονται οι μονάδες παρασκευής σνακς και χυμών της εταιρείας.

Πρόκειται για το δεύτερο εργοστάσιο της PepsiCo-HBH που κλείνει τα τελευταία χρόνια. Είχε προηγηθεί το εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού στο Λουτράκι το 2013.

Τι θα γίνει με το προσωπικό

Από το κλείσιμο του εργοστασιου επηρεάζονται 65 εργαζόμενοι. Όπως αναφέρουν πηγές της εταιρείας στο insider.gr για το 60%-70% των εργαζομένων έχουν ήδη βρεθεί άλλες θέσεις εργασίας είτε μέσα στην PepsiCo είτε σε συνεργαζόμενες με αυτήν επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για τους εναπομείναντες εργαζόμενους υλοποιείται πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου με μεγαλύτερη αποζημίωση από αυτή που προβλέπει η νομοθεσία. 

Τι αναφέρει η εταιρεία

«Η Ελλάδα αποτελεί μια σημαντική αγορά για την PepsiCo. Η εταιρεία προκειμένου να διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητά της και να είναι σε θέση να υλοποιήσει τα σχέδιά της για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο, προχωρά σε αλλαγές στη λειτουργία της. Η PepsiCo-ΗΒΗ μεταβαίνει σε ένα νέο μοντέλο εφοδιασμού των αναψυκτικών της, με άμεση ισχύ, σε συνέχεια της απόφασής της να διακόψει τη λειτουργία του εργοστασίου των Οινοφύτων. Πρόκειται για μια δύσκολη, αλλά αναγκαία απόφαση για την εταιρεία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις απαιτητικές προκλήσεις της αγοράς. Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες και τους καταναλωτές μας ότι συνεχίζουμε με αφοσίωση να προσφέρουμε τα υψηλής ποιότητας αναψυκτικά σε όλη την Ελλάδα», αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής Κεντρικής Ευρώπης και Βαλκανίων της PepsiCo, κ. Christophe Guille σε επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας .

Και προσθέτει: «Κατανοούμε ότι αυτή η είδηση θα προκαλέσει ανησυχία στους εργαζόμενους μας. Αναγνωρίζουμε το έργο των ανθρώπων μας στο εργοστάσιο των Οινοφύτων και με ύψιστο αίσθημα ευθύνης, δεσμευόμαστε να τους υποστηρίξουμε στην ομαλή μετάβαση στα επόμενα επαγγελματικά τους βήματα. Είναι σημαντικό ότι για τους περισσότερους έχουμε εντοπίσει θέση εργασίας είτε σε συνεργαζόμενες εταιρίες είτε μέσα στην PepsiCo. Παράλληλα, προσφέρουμε σημαντική οικονομική στήριξη μέσω ενός ελκυστικού προγράμματος εθελουσίας εξόδου στους εργαζόμενους των οποίων η θέση εργασίας επηρεάζεται και αποχωρούν από την PepsiCo. Επιπλέον, η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες επαγγελματικής μετάβασης για όσους ακόμη δεν έχει εντοπιστεί νέα θέση εργασίας.

Καμία άλλη δραστηριότητα της PepsiCo στην Ελλάδα δεν επηρεάζεται από τις σημερινές αλλαγές στον κλάδο των αναψυκτικών».

 
Top