Τέλος στη δράση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που εισήγαγε και διακινούσε συστηματικά μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών έβαλε η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, μετά από οκτώ μήνες ερευνών.

Συνελήφθησαν συνολικά 11 μέλη της, ηλικίας από 17 έως 56 ετών, και συγκεκριμένα οκτώ Έλληνες, μεταξύ των οποίων η 32χρονη συνδιευθύνουσα την οργάνωση και τρεις αλλοδαποί (Πακιστανός, Αλβανός κι ένας τρίτος χωρίς έγγραφα). Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 39χρονος από την πρώην Γιουγκοσλαβία με διευθυντικό ρόλο, καθώς και 45χρονη Ελληνίδα.

Όπως προέκυψε, το κύκλωμα εισήγαγε στην Ελλάδα ναρκωτικά, τα όποια αποθήκευε, συσκεύαζε και τυποποιούσε, χρησιμοποιώντας ειδικά σύνεργα και εξοπλισμό, σε διαμορφωμένο χώρο-κατοικία στο Κορωπί, που αποτελούσε την «έδρα» της οργάνωσης.

Στη συνέχεια, συντόνιζε τη μεταφορά τους με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση και εμπορία τους σε διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Την περασμένη Κυριακή, από κλιμάκιο αστυνομικών εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή των Μαλγάρων Θεσσαλονίκης 33χρονος Έλληνας-μέλος της οργάνωσης να μεταφέρει με μισθωμένο αυτοκίνητο πάνω από 13 κιλά ηρωίνη.

Όπως διαπιστώθηκε, από την «έδρα» της οργάνωσης στο Κορωπί είχε παραλάβει τα ναρκωτικά αυτά για λογαριασμό της 32χρονης στη Θεσσαλονίκη. Ανάλογες μεταφορές είχε πραγματοποιήσει κατά τους τρεις τελευταίους μήνες, διακινώντας τουλάχιστον 21,5 κιλά ηρωίνης.

Ακολούθησαν παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής και Θεσσαλονίκης, όπου συνελήφθησαν άλλα 10 μέλη της οργάνωσης. 

Κατά τις έρευνες που επακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες και σύνεργα τυποποίησης ναρκωτικών, όπλα, χειροβομβίδες και χρήματα. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν 15,822 κιλά ηρωίνης και 148,5 γραμμάρια χασίς, 240 ναρκωτικά χάπια, 4.335 ευρώ και δύο βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων, 10 χειροβομβίδες, πολυβόλο, υποπολυβόλο scorpion, τέσσερα πιστόλια και περίστροφο, επαναληπτική καραμπίνα και δίκαννο (λειόκανα), έξι γεμιστήρες, 342 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, πέντε ηλεκτρονικές ζυγαριές ακρίβειας, φορητός πομποδέκτης, 22 κινητά τηλέφωνα, 23 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας κλπ.

Μεγάλο μέρος των κατασχεθέντων και κυρίως ο οπλισμός βρέθηκε θαμμένος σε οικόπεδο, κοντά στο σπίτι-«έδρα» της εγκληματικής οργάνωσης, στο Κορωπί Αττικής.

Με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους, κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τους αλλοδαπούς, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να προσδιοριστεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας τού εν λόγω δικτύου εμπορίας ναρκωτικών, να εξεταστεί η ενδεχόμενη διασύνδεσή του με άλλα ομοειδή κυκλώματα και να εντοπιστούν τυχόν και άλλες ποσότητες ναρκωτικών.

ΠΗΓΗ: protothema.gr
 
Top