Σε άμορφη μάζα μετατράπηκε το επίσημο αυτοκίνητο του Βλάντιμιρ Πούτιν, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του με τραγικό τρόπο ο επικεφαλής των ο οδηγών του Ρώσου προέδρου.



Το δυστύχημα συνέβη σε περιφερειακό δρόμο ταχείας κυκλοφορίας στη Μόσχα. Μία μαύρη Μερσεντές φάνηκε να χάνει τον έλεγχο, προφανώς λόγω ταχύτητας και να συγκρούεται μετωπικά με τη μαύρη BMW του Ρώσου προέδρου, η οποία βρισκόταν στην αριστερή λωρίδα του αντίθετου ρεύματος. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή. 

Το τεθωρακισμένο όχημα του Πούτιν, ο οποίος φυσικά δεν ήταν μέσα τη στιγμή εκείνη, εκτοξεύθηκε αρκετά μέτρα, ενώ η Μερσεντές που προκάλεσε το δυστύχημα διέκοψε την πορεία της αρκετά μέτρα παρακάτω, στη μέση της λεωφόρου Κουτουζόφσκι.


Όπως μετέδωσαν τα ρωσικά ΜΜΕ, στο αυτοκίνητο βρισκόταν ο αγαπημένος οδηγός του Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος σκοτώθηκε ακαριαία, λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης. Επισήμως, το όχημα ανήκε στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, ωστόσο το χρησιμοποιούσε ο Ρώσος πρόεδρος για τις εντός Μόσχας μετακινήσεις του.


Όταν έφτασε στο σημείο το ιατρικό προσωπικό, διαπίστωσαν το θάνατο του οδηγού του Ρώσου προέδρου, ενώ ο οδηγός της Μερσεντές μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Το όνομα του άτυχου οδηγού δεν κοινοποιήθηκε από τις ρωσικές αρχές, ωστόσο έγινε γνωστό ήταν ήταν λίγο μεγαλύτερος από 40 ετών και ιδιαίτερα έμπειρος.

Εκ πρώτης όψεως δείχνει να πρόκειται για τροχαίο, ωστόσο η αστυνομία διερευνά όλα τα ενδεχόμενα, καθώς η σύμπτωση της σύγκρουσης με το όχημα του Βλάντιμιρ Πούτιν, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.



 
Top