Σαν σκηνή από ταινία δράσης έμοιαζε η καταδίωξη του αυτοκινήτου ενός 36χρονου άνδρα από δυο περιπολικά, η οποία έλαβε χώρα πριν από μερικούς μήνες στο Γουόρθινγκ του δυτικού Σάσεξ της Βρετανίας. 


Στο υλικό που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η τοπική αστυνομία και το οποίο κατέγραψαν οι κάμερες του ταμπλό των περιπολικών, είναι προφανές ότι ο Bruce Dewey έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να αποφύγει τους διώκτες του, περνώντας στην αντίθετη λωρίδα, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς μέσα στην κίνηση και στρίβοντας σε δρόμους που δεν επιτρεπόταν. 


Η καταδίωξη ξεκίνησε όταν οι αστυνομικοί τον είδαν να οδηγά το μπλε Honda του με εξαιρετικά επικίνδυνο τρόπο και, μεσω του ασυρμάτου, διαπίστωσαν ότι υπήρχε πρόβλημα με τα χαρτιά του αυτοκινήτου. 

Ο 36χρονος ωστόσο, όχι μόνο αρνήθηκε να σταματήσει όταν του έκαναν σήμα οι αστυνομικοί αλλά άρχισε να τρέχει σαν τρελός για να τους ξεφύγει.


Εκτός από τους επικίνδυνους ελιγμούς που εύκολα θα μπορούσαν να είχαν στοιχίσει τη ζωή αθώων ανθρώπων και οι οποίοι είχαν ως συνέπεια την πρόκληση ζημιών στα δύο περιπολικά, ο Dewey επιστράτευσε έναν ακόμη - αντισυμβατικό - τρόπο να ξεφορτωθεί τις αρχές. Σύμφωνα με το τοπικό αστυνομικό τμήμα, ο θρασύς οδηγός κάλεσε την Άμεση Δράση και τους ζήτησε να σταματήσουν την καταδίωξη! 

Τελικά, μετά από περίπου μια ώρα, η επεισοδιακή καταδίωξη έληξε όταν τα περιπολικά «έβγαλαν» το μπλε Honda από το δρόμο και συνέλαβαν τον οδηγό του. Ο 36χρονος καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση, ενώ έχασε και το δικαίωμα να ξαναπιάσει τιμόνι για τουλάχιστον 3 χρόνια. 


 
Top