Θρίλερ με την περίπτωση ενός 49χρονου Γάλλου μουσουλμάνου που εισήλθε το Σάββατο μέσω Τουρκίας στην Ελλάδα και καθώς προέκυψε πως οι γαλλικές Αρχές είχαν εκδώσει σε βάρος του οδηγία για στενή παρακολούθηση για λόγους ασφαλείας.
Οι ελληνικές Αρχές τον παρακολούθησαν μέχρι χθες το βράδυ αντιλήφθηκε το συμβατικό όχημα των αστυνομικών και το εμβόλισε μετωπικά με το δικό του όχημα, ενώ αποπειράθηκε και να βιαιοπραγήσει σε βάρος τους, φωνάζοντας “Αλλάχου Άκμπαρ”.

Ο 49χρονος που δεν έχει καταγωγή από κάποια αραβική χώρα αλλά έχει ασπαστεί το Ισλάμ είχε σε βάρος οδηγία από τις Αρχές της χώρας του για να τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση για λόγους ασφαλείας, όπου και αν βρισκόταν εντός ευρωπαϊκού εδάφους. 

Μετά από κάποια ταξίδια σε χώρες όπως Ιράκ, Ιράν και Υεμένη, βρέθηκε στην Τουρκία και το περασμένο Σάββατο πέρασε τους Κήπους του Έβρου. Αρχικά κρατήθηκε για λίγο μέχρι να διαπιστωθεί αν εκκρεμμούσε κάτι σε βάρος του και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, αφού τέθηκε όμως υπό διακριτική παρακολούθηση, ακολουθώντας σωστά οι ελληνικές Αρχές τις οδηγίες των γαλλικών Αρχών. Από την πλευρά, παρότι δήλωσε ότι θα περνούσε κατευθείαν από την ελληνική Επικράτεια προς την Ιταλία οδικώς, φέρεται να έκανε κάποιες στάσεις έξω από τις Σέρρες.

Η παρακολούθηση τότε έγινε ακόμα πιο στενή και χθες το βράδυ και ενώ βρισκόταν με το αυτοκίνητό του εντός Παλαιάς Εθνικής Οδού Καβάλας-Θεσσαλονίκης, στο ύψος τηςΑσπροβάλτας, άνοιξε τους προβολείς του και επιτέθηκε εναντίον του υπηρεσιακού οχήματος με συμβατικές πινακίδες, που τον παρακολουθούσε, εμβολίζοντάς το με ταχύτητα και μάλιστα μετωπικά. Στη συνέχεια πήδηξε πάνω στο καπό του αυτοκινήτου και χοροπηδώντας φώναζε “Αλλάχου Άκμπαρ”. 

Οι δύο αστυνομικοί της Ασφάλειας, ένας άντρας και μία γυναίκα, βγήκαν έξω και με προτεταμένα τα όπλα τους, προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν. Εκείνος φέρεται να έκανε μία απόπειρα να τους επιτεθεί και να τους χτυπήσει, όμως οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε κατηγορούμενος στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου δικάστηκε και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών με 3ετή αναστολή, ενώ θα ασκηθεί σε βάρος το μέτρο της διοικητικής απέλασης, (τις επόμενες ημέρες) και έως τότε θα κρατηθεί. Μέσω της διοικητικής απέλασης θα χαρακτηριστεί παράλληλα ανεπιθύμητο πρόσωπο στην χώρας μας και δεν θα έχει ποτέ ξανά δικαίωμα να εισέλθει στην Ελλάδα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής θα τον εξετάσει και βρίσκεται σε επικοινωνία με τις αντίστοιχες γαλλικές Αρχές για περαιτέρω ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το πρόσωπό του. Στην κατοχή του δεν βρέθηκε τίποτε που να χαρακτηριστεί ύποπτο, ενώ θα ελεγχθούν και τυχόν τηλεφωνικές του επικοινωνίες.

Απολογούμενος, ο 49χρονος, στο δικαστήριο, που κύριο χαρακτηριστικό της εμφάνισής του ήταν μία άσπρη γενειάδα, είπε ότι δεν κατάλαβε ότι ήταν αυτοκίνητο της Αστυνομίας, ούτε ότι επρόκειτο περί αστυνομικών. «Ήταν ντυμένοι σαν κακοποιοί και νόμισα ότι θα μου κάνουν κακό», σημείωσε, προσθέτοντας ότι ρωτούσε κατ' επανάληψη εάν είναι αστυνομικοί. Ο ίδιος επισήμανε ότι σταμάτησε στα Νέα Κερδύλλια για να φάει και να πλύνει τα ρούχα του. «Λέω αλήθεια. Μπορώ να πω ψέματα στο δικαστήριο αλλά όχι στο Θεό. Δεν φοβάμαι τη φυλακή αλλά το Θεό», κατέληξε στην απολογία του.

 
Top