Να δεσμευθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου. Η δέσμευση γίνεται για εικαζόμενη φοροδιαφυγή ύψους 200 εκατ. ευρώ.


Ο κ. Αθανασίου έδωσε την εντολή στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για το αδίκημα της φοροδιαφυγής για εκατοντάδες Έλληνες μεγαλοκαταθέτες που περιλαμβάνονται στη λίστα των 65 cd από τις ελληνικές τράπεζες.

Κατά πληροφορίες στους προσωπικούς λογαριασμούς του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου εμφανίζεται ποσό περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ, που ο ίδιος θα κληθεί να αποδείξει ότι δεν αποτελεί προϊόν φοροδιαφυγής.

Η έρευνα διενεργείται από το ΚΕΦΟΜΕΠ, ενώπιον του οποίου θα κληθεί ο κ. Βγενόπουλος, υπό την εποπτεία των εισαγγελέων.

Η απάντηση του Ανδρέα Βγενόπουλου

"Άνθρακες ο θησαυρός" αναφέρει σε γραπτή του δήλωση – απάντηση ο Πρόεδρος του ομίλου MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος  όσον αφορά σε "πιστώσεις" στους τραπεζικούς του λογαριασμούς περίπου 200 εκατ. ευρώ μεγαλύτερες από τα δηλωθέντα και φορολογηθέντα εισοδήματα του.
Παράλληλα, ο κ. Βγενόπουλος εκφράζει "τον αποτροπιασμό του για την αναίτια δυσφήμιση που υφίσταται προτού καν πληροφορηθεί τίποτα επισήμως και του δοθεί η δυνατότητα να παράσχει εξηγήσεις".

Αναλυτικά η πλήρης δήλωση του κ. Βγενόπουλου έχει ως εξής: 

"Ενημερώθηκα από το site της εφημερίδας Παραπολιτικά ότι δεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί μου και ελέγχομαι για φοροδιαφυγή ύψους 200 εκατ. Ευρώ!.
Μετά από μεγάλη προσπάθεια πληροφορήθηκα και εγώ ότι πράγματι υπάρχει σε εξέλιξη κάποια διαδικασία, επειδή οι "πιστώσεις" στους τραπεζικούς μου λογαριασμούς στο διάστημα από 1/1/2002 μέχρι 31/12/2012 ήταν περίπου 200 εκατ. Ευρώ μεγαλύτερες από τα δηλωθέντα και φορολογηθέντα εισοδήματα μου.  Η διαφορά όμως είναι ότι με τη λέξη "πιστώσεις" υπολογίζονται και τα ίδια ποσά που μεταφέρονται από καταθέσεις όψεως σε προθεσμίας και πάλι σε όψεως και πάλι σε προθεσμίας σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα.  Άνθρακες ο θησαυρός.  Εάν μετά τις διαρροές προς τον Τύπο κληθώ να προσκομίσω τα σχετικά στοιχεία, η υπόθεση θα περαιωθεί.  

Εν τω μεταξύ εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για την αναίτια δυσφήμιση που υφίσταμαι προτού καν πληροφορηθώ τίποτα επισήμως και μου δοθεί η δυνατότητα να παράσχω εξηγήσεις.  Ο νοών νοείτω".

Σημειώνεται ότι ο οικονομικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί για εικαζόμενη φοροδιαφυγή Ελλήνων μεγαλοκαταθετών,  προχώρησε στη δέσμευση όλων των προσωπικών λογαριασμών του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου. Η έρευνα στηρίζεται στην περίφημη λίστα καταθετών που δημιουργήθηκε με βάση 65 cd τα οποία περιέχουν τραπεζικά στοιχεία από όλες τις ελληνικές τράπεζες. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς προχώρησαν στη δέσμευση των λογαριασμών διότι φέρονται να εντόπισαν απόκλιση περί τα 200 εκατ. ευρώ τα οπαία –μέχρι αποδείξεως του εναντίου– θεωρούνται προϊόν εικαζόμενης φοροδιαφυγής. 
Η υπόθεση η οποία βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ερευνάται από το ΚΕΦΟΜΕΠ ενώπιον του οποίου θα κληθεί ο επιχειρηματίας να αποδείξει με στοιχεία την προέλευση των συγκεκριμένων χρηματικών ποσών.

ΠΗΓΗ: protothema.gr-capital.gr
 
Top