Μαφιόζικη εκτέλεση μέρα μεσημέρι, στα Εξάρχεια. Δυο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, πλησίασαν στο πεζόδρομο της Θεμιστοκλέους, έναν άνδρα Αραβικής καταγωγής και τον εκτέλεσαν με καταιγισμό πυρών.


Πρόκειται για έναν 36χρονο, μάλλον Αιγύπτιο, ο οποίος είναι σεσημασμένος για εμπορία ναρκωτικών, όπλων ακόμα και διακίνηση λαθρομεταναστών. Μάλιστα έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν πέντε φορές και τις πέντε φορές είχε δηλώσει διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας και εθνικότητας.

Η εκτέλεση

Ο άνδρας έπεσε αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο δίπλα στα σκαλιά ενός ακατοίκητου κτηρίου στην οδό Θεμιστοκλέους στις 11:30 το πρωί, καθώς έφερε τραύματα από πυροβόλο όπλο και συγκεκριμένα ένα διαμπερές κάτω από το μάτι με πύλη εξόδου το πίσω τριχωτό της κεφαλής, και δεύτερο τυφλό τραύματα στο ύψος της μασχάλης το οποίο προκάλεσε διάτρηση αρτηριών και ανεξέλεγκτη αιμορραγία.

Οι αστυνομικοί που έφθασαν στην περιοχή των Εξαρχείων, βρήκαν στις τσέπες του θύματος δυο πανάκριβα κινητά τηλέφωνα με επαφές γραμμένες στην Αραβική γλώσσα, ενώ σε μια αρμαθιά κλειδιά που είχε στην κατοχή του ξεχώρισαν ένα που έγραφε: “Οδ. Ερεσσού”.

Αμέσως αστυνομικοί της Ασφάλειας ξεκίνησαν στην οδό Ερεσσού έρευνα πόρτα-πόρτα, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν κάπου εκεί διέμενε το θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο που έπεσε θύμα της δολοφονικής ενέδρας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν ύποπτο για σχέσεις με την Αλβανική Μαφία των Ναρκωτικών που λυμαίνεται την περιοχή και έχει εδώ κι ένα χρόνο ανοιχτό πόλεμο με ομάδες Αντιεξουσιαστών που αντιδρούν στην μετατροπή της περιοχής σε στέκι διακινητών ηρωίνης και κοκαΐνης.

Το θύμα είχε απασχολήσει πολλές φορές τις Αστυνομικές Αρχές, για εμπορία ναρκωτικών, όπλα, λαθρομετανάστευση, ακόμα και βαριές σωματικές βλάβες ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν δίκες για κακουργήματα... πλην όμως στα πινάκια αναγράφονταν τα ονόματα που δήλωνε κατά καιρούς στις Αστυνομικές Αρχές.

Όσον αφορά στους δυο εκτελεστές σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν οπλισμένοι με πιστόλι ανατολικής προέλευσης, μάρκας «Tokaref», και το θύμα τους το έπληξαν από κοντινή απόσταση. Όπως λένε έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας, οι δράστες δεν ήθελαν να τραυματίσουν τον άνδρα αλλά να τον σκοτώσουν, ξεκαθαρίζοντας ίσως διαφορές από δοσοληψίες ναρκωτικών, ή ακόμα και να ήθελαν με το τρόπο αυτό να στείλουν ένα πολύ συγκεκριμένο μήνυμα στους διακινητές ναρκωτικών που λυμαίνονται τα Εξάρχεια.


Στο μεταξύ οι αστυνομικοί πιστεύουν πως οι δυο εκτελεστές που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, αμέσως μετά την πράξη τους μάλλον βρήκαν καταφύγιο κάπου στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου έκρυψαν και την μοτοσυκλέτα που χρησιμοποίησαν, καθώς από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας διαπιστώθηκε ότι από την περιοχή των Εξαρχείων την επίμαχη ώρα μετά την δολοφονία, δεν έφυγε μηχανή ιδίου χρώματος και μάρκας με αυτή που χρησιμοποίησαν οι δράστες.



 
Top