Ένας «βάτραχος» κέρδισε τον 13ο Olympus Marathon! Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος είναι ο μεγάλος νικητής του 13ου Olympus Marathon 2016.


Ο Έλληνας πρωταθλητής ανέβασε στροφές προς το τέλος, πέρασε τον Ισπανό Ερνάντεζ (και κάτοχο του ρεκόρ διαδρομής) και τερμάτισε σε 4:37:21, επίδοση που αποτελεί και νέο προσωπικό του ρεκόρ στη συγκεκριμένη διαδρομή. Ο Ερνάντεζ ακολούθησε στη 2η θέση σε 4:40:36.


Πολλά μπράβο.


Ο κορυφαίος διεθνής αγώνας ορεινού τρεξίματος  λαμβάνει χώρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου στο βουνό του Ολύμπου τα τελευταία 13 χρόνια.

O 13ος Olympus Marathon, ήταν ένας απαιτητικός αγώνας 44 χιλιομέτρων με 3.200 μέτρα θετικής υψομετρικής.

Η διαδρομή που ακολούθησαν οι δρομείς αποτελεί την ιερή πορεία της αρχαιότητας, τότε που οι προσκυνητές της πόλης του Δίου ανηφόριζαν κάθε καλοκαίρι στις κορυφές του Ολύμπου για να τιμήσουν τον Δία.

Με αφετηρία το Δίον, οι αθλητές ακολούθησαν μια ανηφορική διαδρομή 21 χιλιομέτρων πριν αγγίξουν τα 2.700 μέτρα υψόμετρο, στο Οροπέδιο των Μουσών. Στην συνέχεια διέσχισαν τα "Ζωνάρια", ακριβώς κάτω από τον Θρόνο του Δία και ξεκίνησαν την κατάβαση περνώντας από το καταφύγιο "Ζολώτας", τα "Πριόνια" και το φαράγγι του Ενιπέα, για να τερματίσουν μετά από μια συναρπαστική διαδρομή 44 χιλιομέτρων στο Λιτόχωρο.

Φέτος στον αγώνα συμμετείχαν 790 αθλητές, (αριθμός ρεκόρ), με 92 ξένους αθλητές από 24 χώρες του κόσμου.

  • Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος υπηρετεί στο Πολεμικό Ναυτικό από το 1997 και έχει τελειώσει με επιτυχία το σχολείο υποβρυχίων καταστροφών (ΟΥΚ) καθώς και το αντίστοιχο Αλεξιπτωτιστών. Είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (Δ.Υ.Κ.) όσον αφορά τη διατροφή και το προπονητικό πρόγραμμα των υποψηφίων στο σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών. Είναι συνεργάτης με το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της Salomon με σκοπό τη βελτίωση της κατασκευής των αθλητικών προϊόντων της εταιρίας και στην εφαρμογή ερευνών αναφορικά με την επίδραση στην απόδοση των παραπάνω, σε αθλητές υψηλού επιπέδου. Ενώ, ανάμεσα στις υποχρεώσεις του είναι εισηγητής σε σεμινάρια και σχολεία ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τέλος, είναιπιστοποιημένος «Sports Nutrition Specialist» απότον ISSN – International Society of Sports Nutrition.

 
Top