Απομάκρυναν από τα ΜΑΤ τους τέσσερις αστυνομικούς που ήταν παρόντες στο συμβάν της πλατείας Συντάγματος με τον κουκουλοφόρο που έβγαλε την κουκούλα και δεν συνελήφθη, ενώ πέταγε μολότοφ στη Βουλή. 


Αν και αρχικά το υπουργείο υποβάθμιζε το περιστατικό, αξιολογώντας το ως μη σοβαρό, τελικά έκανε στροφή 180 μοιρών, απομάκρυνε τους τέσσερις αστυνομικούς από τα ΜΑΤ, μετακινώντας τους σε υπηρεσίες της ΓΑΔΑ και διέταξε ΕΔΕ. 

Παράλληλα, διεξάγεται έρευνα για τον τρόπο που χειρίστηκαν το γεγονότα και την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων που έκαναν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολίτες και ουσιαστικά να διαλυθεί η συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, την ώρα που ψηφίζονταν το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: «Στο πλαίσιο της διοικητικής εξέτασης για περιστατικά που διαδραματίστηκαν την Κυριακή 08 Μαΐου 2016 στην Πλατεία Συντάγματος και για τη διευκόλυνση της έρευνας και την εξυπηρέτηση του υπηρεσιακού συμφέροντος, μετακινούνται από την Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ.), τέσσερις αστυνομικοί και συγκεκριμένα ένας Υπαστυνόμος Α’, ένας Υπαρχιφύλακας και δύο Αστυφύλακες. Αναμένεται η ολοκλήρωση της διοικητικής εξέτασης για την πλήρη διερεύνηση των περιστατικών και το καταλογισμό ευθυνών σε όσους αστυνομικούς ενδεχομένως ενήργησαν καθ’ υπέρβαση των εντολών που είχαν λάβει».

Αντιεξουσιαστής βγάζει την κουκούλα μπροστά στα ΜΑΤ

 
Top