«ΤΑΙΠΕΔ» Ενόπλων Δυνάμεων φτιάχνει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος για να βρει έσοδα από Άραβες και Ισραηλινούς, καθώς και από την ενοικίαση αναξιοποίητων ακινήτων.


Το σχέδιο αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στο «4ο Ετήσιο Συνέδριο Exposec - Defenceworld 2016», με θέμα την Ελλάδα στο επίκεντρο γεωπολιτικών και μεταναστευτικών εξελίξεων και την ασφάλεια στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Μάλιστα, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι ήδη έχουν υποβληθεί δύο σημαντικές προτάσεις για την αξιοποίηση έκτασης στη νήσο Φλέβες: Μία πρόταση από το 'Αμπου Ντάμπι για επένδυση ύψους 3,6 δισ ευρώ για τη δημιουργία resort 22.000 θέσεων και μία πρόταση από το Ισραήλ για τη δημιουργία πρότυπου κέντρου έρευνας και τεχνολογίας.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι το «ΤΑΙΠΕΔ Ενόπλων Δυνάμεων» δεν θα πουλά, αλλά θα νοικιάζει ακίνητα, με ενοίκιο στο 5% της αντικειμενικής αξίας.

Ακόμη, ανακοίνωσε επίσης  σε συνεργασία με την υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά θα προχωρήσει στη δημιουργία κέντρου υποδοχής κρουαζιέρας σε έκταση πεδίου βολής στη Ρόδο.

 
Top