Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία ακόμη και την ώρα που οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας βυθίζονται στο πένθος καθώς δεν σεβάστηκε την αγωνία για τον εντοπισμό των τριών Ελλήνων αξιωματικών.


Από την πρώτη στιγμή που χάθηκε το ίχνος του ελικοπτέρου Τύπου Agusta Bell του Πολεμικού Ναυτικού και ξεκίνησαν οι έρευνες διάσωσης από ελληνικά εναέρια και πλωτά μέσα, οι Τούρκοι εξέδωσαν ΝΟΤΑΜ απαγορεύοντας την προσέγγιση των σωστικών συνεργείων στη θαλάσσια περιοχή και διεκδικώντας να αναλάβουν εκείνοι την επιχείρηση εντοπισμού του ελικοπτέρου και του τριμελούς πληρώματος.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που έχει και τον πρώτο λόγο σε αυτές τις διαδικασίες. Ακύρωσε την τουρκική ΝΟΤΑΜ.

Η τουρκική ΝΟΤΑΜ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μόλις ολοκληρωθεί το σκέλος που αφορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, ακυρώνει όλο το υπόλοιπο πρόγραμμά του και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα, λόγω του τραγικού συμβάντος της πτώσης του ελικοπτέρου στην Κίναρο.

Από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή την πορεία των ερευνών ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δ. Βίτσας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, και ο Αλέξης Τσίπρας είναι σε συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

ΠΗΓΗ
 
Top