Συγγραφείς, καθηγητές, ΜΜΕ άναυδοι από την απίστευτη απάντηση του κ. Σχινά - Χαμός από σχόλια στις ιστοσελίδες που ανεβαίνει το κείμενο: «Ντροπή σου μας εξευτέλισες» και «Θα τρίζουν τα κόκαλα των παππούδων σου» γράφουν μέχρι και στο «Κόκκινο».


Η... απίστευτης σύλληψης επιχειρηματολογία του γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί όχι απλώς όλους τους σκεπτόμενους πολίτες του τόπου, που ποτέ δεν μπορούν να αποδεχθούν πώς δικαιολογούνται διορισμοί στο Δημόσιο από το παράθυρο, αλλά ακόμα περισσότερους εκείνους με τις αριστερές καταβολές. Πώς να δεχθεί κάποιος πως η οικογένεια ενός κομματικού στελέχους της κυβέρνησης βολεύεται στο Δημόσιο στο όνομα των αγώνων των προγόνων των μελών της; Πώς να κατανοήσει κάποιος με έστω στοιχειώδεις γνώσεις ιστορίας ότι οι αγώνες του ΕΑΜ και η τραγική εμφυλιοπολεμική ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας «κληρονομεί» μια θέση στο Δημόσιο; 

Κι όμως, αυτή ήταν η λογική του κειμένου του Ιάσονα Σχινά - Παπαδόπουλου, που προτίμησε με ένα κείμενο 1000 λέξεων να χρησιμοποιήσει τέτοιου είδους «επιχειρήματα» για να εξηγήσει τη θέση του, τη στάση τη δική του, της οικογένειάς του αλλά και του κόμματος που εκπροσωπεί, ένας άνθρωπος 28 ετών στην Ελλάδα του 2016. Όπως ήταν αναμενόμενο, το εξοργιστικό κείμενο έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις μεταξύ των πολιτών, ανωνύμων που σχολιάζουν στο Twitter όσα διάβασαν, αλλά και επωνύμων, που κατέθεσαν την άποψή τους στο facebook.

Μεταξύ αυτών, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, που έγραψε πως θαύμασε «τον απερίφραστο τρόπο με τον οποίον δηλώνει ότι εφόσον οι παππούδες του πολέμησαν για την Αριστερά, πρέπει τώρα -που η Αριστερά κυβερνάει- να το ανταποδώσει στα εγγόνια». Κι αφού ο Χωμενίδης θυμίζει την ρήση του Μακρυγιάννη: «Αν είναι να μείνωμε ΕΜΕΙΣ νηστικοί, ας πάη στο διάβολο η ελευθερία. Έφαγαν αυτοί, ας φάμε και ΕΜΕΙΣ τώρα», καταλήγει πως το τραγούδι που βιογραφεί τον Ιάσονα Σχινά - Παπαδόπουλο, «είναι ο «Κολλήγα Γιός» από τα Μικροαστικά των Νεγρεπόντη-Κηλαηδόνη».


Ο καθηγητής της Παντείου Νικόλας Σεβαστάκης, γράφει ακριβώς για το ήθος που παρουσιάζει ο γραμματέας της νεολαίας: «Επιδεικνύοντας συγχρόνως λεπτομερώς στιγμές ενός αριστερού οικογενειακού ιστορικού- αυτό δηλαδή που εγώ έμαθα από τον πατέρα μου της Μακρονήσου, της Γυάρου και της Λέρου ότι ΔΕΝ πρέπει να επιδεικνύεται ασεβώς, δεν πρέπει να ευτελίζεται, πόσο μάλλον να προσκομίζεται σε κάθε δυσκολία ως τίτλος (ηθικός, πολιτικός ή ''επαγγελματικός'')».


Στις αποκαλύψεις με τους διορισμούς της οικογένειας τουρκοκυπριακού Ιάσονα Σχινά Παπαδόπουλου αναφέρθηκε, μέσω facebook, την Δευτέρα και ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς.

Με δύο αιχμηρές αλλά και χιουμοριστικές αναρτήσεις ο κ. Χειμωνάς εξέφρασε την αγανάκτησή του για το όργιο οικογενειοκρατίας στην κυβέρνηση, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Αν του συριζοράπερ του διόρισαν τρία αδέρφια-ξαδέρφια και μια γκόμενα επειδή οι πρόγονοί του ήταν, λέει, αριστεροί εμένα με την οικογένεια που έχω θα πρέπει να μου διορίσουν μέχρι και τις στριπτιζούδες που έχω κατά καιρούς κεράσει ποτό. Sorry κιόλας».

Επίσης, ο συγγραφέας «ανέβασε» στο Διαδίκτυο την απάντηση του γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και τη συνόδευσε με το παρακάτω σχόλιο: «Βασικά πληρώνουμε με τους φόρους μας τους συγγενείς και τους κολλητούς αυτού του σκατόφλωρου επειδή οι χίτες κυνηγούσαν να ξυρίσουν έναν θείο του που ήταν τραγόπαπας μεν, αριστερός δε. Και φυσικά μας βγάζει και γλώσσα. Τυπικός αλήτης συριζαίος από αυτούς που "γνωρίσαμε" στα σόσιαλ μίντια τα τελευταία χρόνια».



Το θέμα έχει ξεσηκώσει σφοδρές αντιδράσεις ακόμη και σε σάιτ με αριστερό προσανατολισμό. Αν και θα περίμενε κάποιος τα σχόλια των αναγνωστών σε ιστοσελίδες όπως του ραδιοφωνικού σταθμού “Στο Κόκκινο” - στον οποίο μάλιστα ο πατέρας του ράπερ εργάζεται ως οικονομικός αναλυτής - να παίρνουν το μέρος του κυρίου Σχινά Παπαδόπουλου, εντούτοις ξεχειλίζουν από οργή όχι μόνο για το νέο κρούσμα νεποτισμού, αλλά και για την απίθανη απάντησή του με την επίκληση των αγώνων των προγόνων του.

«Ντροπή σου μας εξευτέλισες» και «θα τρίζουν τα κόκαλα των παππούδων σου. Άφησε τους στην ησυχία τους. Εκείνοι αγωνίστηκαν, εσύ διορίζεις» και είναι μερικά από τα πιο... λάιτ σχόλια αναγνωστών της ηλεκτρονικής διεύθυνσης «Στο Κόκκινο».

Άλλοι «τρολάρουν» τον γραμματέα της νεολαίας γράφοντας «Μη μασάς μεγάλε. Μαζί σου όλοι. Θα συνεχίσω να δουλεύω 15ωρα, να χρωστάω εφορία και ΤΕΒΕ και να συνεισφέρω το γάλα του παιδιού μου για να πληρωθεί όλο σου το σόι. Τα σέβη μου και μη ξεχνάς να είσαι έτσι πάντα "περήφανος" για την επαγγελματική σου πορεία στις πορείες». Και αρκετοί επισημαίνουν το γεγονός, ότι ο γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ» αναζητώντας φαιδρές δικαιολογίες, με μηνύματα όπως «Ιάσωνα, πολλά θα μπορούσα να σχολιάσω (από τον εαμίτη δικαστή παππού ως το ότι περηφανεύεσαι που ο αδερφός σου κάθε μέρα ήταν στην κατάληψη). Θα πω μόνο: ΑΣΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΣΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!».

Για τις αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» γίνονται, όμως, από χθες εκτενείς αναφορές στα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ αφού οι νέοι αυτοί διορισμοί, ακολουθούν μια σειρά περιπτώσεων αποκατάστασης στο κράτος των «δικών μας παιδιών» από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του «Βήματος» το οποίο, μέσω της ιστοσελίδας του, κάνει λόγο για «απάντηση-μνημείο» του γραμματέα νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τους διορισμούς των συγγενών του.



Την ίδια ώρα η «Lifo» αναφέρεται στους διορισμούς της οικογένειας του Ιάσονα Σχινά Παπαδόπουλου σε ένα δημοσίευμα υπό τον τίτλο: «Όποιος απ' αυτήν την απάντηση καταλάβει αν το Πρώτο Θέμα είχε δίκιο, κερδίζει διορισμό!». Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο ρεπορτάζ του «ΘΕΜΑτος» περιέχονται και οι αποδείξεις για τους διορισμούς, δηλαδή τα φύλλα της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με τους διορισμούς. Μάλιστα, αναφερόμενη στην απάντηση του γραμματέα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, το δημοσίευμα αναφέρει ότι είναι «άκρως επιθετική», έως και «οργισμένη», ενώ τονίζεται πως χρησιμοποιεί πάνω από 1.000 λέξεις για να μην πει τίποτα για το συγκεκριμένο ζήτημα.



«Πονοκέφαλος» στο Μαξίμου

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών» οι διορισμοί προκαλούν «πονοκέφαλο» στο Μαξίμου. 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην Κουμουνδούρου επικρατεί σκεπτικισμός για τις συνεχιζόμενες αναφορές σε ΜΜΕ περί «διορισμών» συγγενικών προσώπων σε θέσεις συμβούλων υπουργών. 

Όπως αναφέρεται, ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του παρακολουθούν με προσοχή τα όσα γράφονται, προσμετρώντας τα συγκεκριμένα στοιχεία στην «αξιολόγηση» των υπουργών, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά το πέρας της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος. 

Μάλιστα, αναφερόμενη στις αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος«, η εφημερίδα κάνει λόγο για «έσχατο "κρούσμα" περί "οικογενειοκρατίας" στη κυβέρνηση».

 
Top