Συνελήφθη για δωροδοκία την ώρα που εργαζόταν, ο υποδιευθυντής του κεντρικού υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας και παλαιότερα, υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, από την ασφάλεια.


Ο υποδιευθυντής Γ.Ζ., που είναι στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας από το 1984, συνελήφθη χθες, για χρηματισμό από υπόθεση χρηματοδότησης επιχείρησης από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. 

Οι πληροφορίες θέλουν τον Γ.Ζ., να συναντήθηκε με άλλο άτομο στην κρεαταγορά και να του έδωσε χρήματα. Τα χαρτονομίσματα ωστόσο που έλαβε, ήταν προσημειωμένα, οπότε όταν έφτασε στο γραφείο του, το ακολούθησαν οι αρχές και βρήκαν τα λεφτά στο συρτάρι του.

Σύμφωνα με την ασφάλεια, ο χρηματισμός του τραπεζικού προήλθε από εκβιασμό, σχετικά με την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, στην οποία πρόκειται να μεσολαβούσε ο υποδιευθυντής. Η σύλληψη λοιπόν, πραγματοποιήθηκε μόλις λίγο αργότερα από την συνάντηση, εντός του τραπεζικού καταστήματος. 

Για την ώρα, έχει διαταχθεί και εσωτερική έρευνα από την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, πέραν της αστυνομικής έρευνας που διενεργείται.

 
Top