Σε μια απρόσμενη κίνηση προχώρησε ο Νίκος Φίλης μετά το σάλο που δημιουργήθηκε γύρω από τις δηλώσεις του περί εθνοκάθαρσης και όχι γενοκτονίας των Ποντίων.


Ο υπουργός Παιδείας σε μια κίνηση ουσιαστικής μεταμέλειας ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μια φωτογραφία ντυμένος με ποντιακή στολή την οποία συνόδευε η ποντιακή φράση «συχώρηση σύντροφοι», δηλαδή «συγνώμη σύντροφοι».

Δεν ήταν μόνο αυτό όμως… Ο κ. Φίλης σε μια κίνηση με σαφές πολιτικό νόημα ανέβασε ένα βίντεο στο youtube στο οποίο ο ίδιος με την συνοδεία ποντιακής λύρας τραγουδά τον ύμνο της Κομμουνιστικής Διεθνούς στα ποντιακά.

Το βίντεο στο οποίο τραγουδά ο κ. Φίλης:


*Η ΣΤΗΛΗ TROLL EAT EINAI ΣΑΤΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η αλήθεια για την κομμουνιστική διεθνή στα ποντιακα: Tραγουδιόταν από τους ποντιο-καυκάσιους κατά την μπολσεβίκικη επανάσταση του 1917, ιδιαίτερα στην περιοχή Καρς, Βατούμ, Σοχούμ κ.λπ. Μεταφέρθηκε στην Ελλάδα κύρια από τους Καρσλήδες πρόσφυγες και ζωντάνεψε και τραγουδιόταν κατά την Κατοχή στις περιοχές Κιλκίς, Κοζάνη, Βέροια, Κατερίνη κ.λπ΄. Σε σχετικό cd που κυκλοφορεί περιλαμβάνονται ακόμα 15 αντάρτικα ποντιακά τραγούδια.

 
Top