Περισσότεροι από 750 γιατροί από 25 χώρες συμμετέχουν στη μαζική στείρωση των ανδρών, που γίνεται δωρεάν και σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.


Τα στοιχεία δείχνουν ότι 4 στις 10 εγκυμοσύνες παγκοσμίως, έγιναν δίχως να είναι προγραμματισμένες. Τρεις χιλιάδες άνδρες εθελοντές προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για το θέμα αυτό, δέχτηκαν και υποβλήθηκαν δωρεάν σε αγγειεκτομή του σπερματικού τους πόρου. Μια διαδικασία ενός ιδιότυπου ευνουχισμού.



Θα μπορούν να έχουν στύση, θα μπορούν να εκσπερματώνουν, αλλά σε ποσοστό 99,9%, δεν θα μπορούν να καθιστούν έγκυες τις συντρόφους ή τις ερωμένες τους. Ο εθελοντικός ευνουχισμός έγινε σε 25 χώρες ανάμεσα στις οποίες, είναι οι ΗΠΑ, η Ινδονησία, η Ινδία, η Αυστραλία και η Ισπανία.


Οι γιατροί λένε πως πρόκειται για μια σύντομη και ανώδυνη διαδικασία. Γίνεται με τοπική αναισθησία. Ο γιατρός στη συνέχεια κόβει τον σπερματικό πόρο, τα σωληνάκια δηλαδή που μεταφέρουν το σπέρμα από τους όρχεις στο πέος, τα οποία περιδένει με αποτέλεσμα το σπέρμα να μην μπορεί να μεταφερθεί.


Η στύση παραμένει κανονική αργότερα και ο άνδρας μπορεί να συνεχίζει να απολαμβάνει τόσο το σεξ, όσο και τον οργασμό. Το σπέρμα που σε κανονικές συνθήκες θα έβγαζε, απορροφάται από τον οργανισμό.


Βέβαια η πράξη αυτή έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών οι οποίες αναμένεται να ενταθούν στο άμεσο μέλλον.

 
Top