Ομάρ Ισμαΐλ Μοστεφάι. Αυτό είναι, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, το όνομα ενός εκ των τριών δραστών της φονικής επίθεσης στο θέατρο Μπατακλάν του Παρισιού, το βράδυ της Παρασκευής.



Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ένα κομμένο δάχτυλο στον τόπο του εγκλήματος και η εξέταση που ακολούθησε στα εργαστήρια της αστυνομίας, οδήγησαν στην ταυτοποίηση του δράστη, ο οποίος σκοτώθηκε, μαζί με άλλους δύο συνεργούς του, κατά την επιδρομή των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας στο Μπατακλάν.

Συνολικά, επτά μαυροφορεμένοι άντρες αιματοκύλισαν τη νύχτα της Παρασκευής τη γαλλική πρωτεύουσα, αφήνοντας πίσω τους 129 νεκρούς και 352 τραυματίες, σύμφωνα με το μέχρι στιγμής απολογισμό.

Ο Μοστεφάι ήταν 29 ετών, αλγερινής καταγωγής, και είναι ο πρώτος από τους επτά τρομοκράτες που αναγνωρίστηκε. Το παλιό σπίτι του, το οποίο βρίσκεται στη γενέτειρά του, σε ένα φτωχό προάστιο στο Παρίσι, έγινε αντικείμενο ερευνών, το Σάββατο, από ομάδα ανδρών της Αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Μοστεφάι έζησε μέχρι το 2012 και στη Σαρτρ, στο νοτιοδυτικό Παρίσι. Η ίδια πηγή τόνισε ότι ο νεκρός τρομοκράτης είχε φτάσει, το βράδυ της Παρασκευής, στο θέατρο Μπατακλάν, οδηγώντας ένα μαύρο ή γκρι Volkswagen Polo, που είχε καταχωρηθεί στο Βέλγιο.


 
Top