Δυστυχώς ο Νοέμβριος μήνας κάνει άσχημο γεωπολιτικό ποδαρικό. Αν επιβεβαιωθούν οι έρευνες και δοθούν οι λεπτομέρειες της κατάρριψης τότε η σχετική παγκόσμια ειρήνη μετράει ώρες και η ανθρωπότητα θα κρατά την αναπνοή της για αυτά που της ξημερώνουν.

Μετά από αυτές τις τραγικές εξελίξεις η Ρωσία θα έχει κάθε λόγο να κατέβει με ταχύτητα μέχρι την χερσόνησο του Σινά για να ξεκαθαρίσει το σύνολο της Μέσης Ανατολής από την δαιμονιώδη βρωμιά των τζιχαντιστών. Άλλωστε οι Ρωσική Στρατιωτική Μηχανή είναι κοντά στην Συρία με αγήματα ειδικών δυνάμεων και στην Αν. Μεσόγειο με πολεμικά πλοία.

¨Ισραηλινά ΜΜΕ επιβεβαιώνουν την κατάρριψη του ρωσικού Airbus A321 από αντιαεροπορικό σύστημα της ισλαμιστικής οργάνωσης Ansar al-Migdas παρακλάδι της ISIS η οποία είχε στήσει ενέδρα θάνατου στο ύψωμα Jabal Halal σε ύψος 2.685 πόδια απ” όπου και εκτόξευσε τον πύραυλο που έπληξε το αεροσκάφος.

Στο στόχαστρο πλέον μπαίνουν εκ νέου Σαουδική Αραβία, Τουρκία και το Κατάρ γιατί οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως οι ισλαμιστές χρησιμοποίησαν το κινεζικό αντιαεροπορικό FN-6 που σας είχαμε αποκαλύψει
Η περίπτωση της βλάβης αποκλείεται γιατί έξω από την πόλη του El Arish βρίσκεται αεροδρόμιο στην περιοχή Al Hasna. Αν το αεροσκάφος είχε κάποιο πρόβλημα (εκτός αν ήταν ακαριαίο) μπορούσε να κάνει χρήση του αεροδρομίου ενώ βρέθηκαν κομμάτια του αεροσκάφους σε μια ακτίνα 5 χλμ γεγονός που δείχνει έκρηξη….

Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, ρωσικό αεροσκάφος με 217 επιβάτες και επτά μέλη πληρώματος κατερρίφθη από πύραυλο πάνω από το Σινά λίγο μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο του Sharm el-Sheikh με προορισμό την Α.Πετρούπολη. ¨του Βασίλη Καπούλα

Η παραπάνω πρόκληση σαν αιτία και αφορμή θα πυροδοτήσει όλα τα ανοικτά γεωπολιτικά πεδία από την περιοχή των ΣΤΕΝΩΝ-ΑΙΓΑΙΟ-ΔΙΩΡΥΓΑ του ΣΟΥΕΖ και Παλαιστίνη.

Δυστυχώς από αύριο τα πράγματα θα είναι διαφορετικά και θα αλλάξουν προς το δυσμενέστερο τις συνθήκες για ανεύρεση πραγματικής ειρήνης.

Ο Πνευματοκίνητος ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ σαν μέσα από τηλεόραση έβλεπε πριν30 χρόνους αυτά που τρέχουν στις μέρες μας.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΛΟΓΟΥΣ για να ερεθίσουν τους Ρώσους για να αναμιχθούν ευρύτερα μέχρι το ΣΙΝΑ;

Έτσι όμως επαληθεύονται αυτά που έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ.

«Γήπεδο θα΄ναι η Παλαιστίνη, τάφος τους η Νεκρά Θάλασσα.

Αυτό θα είναι το πρώτο ημίχρονο.

Αλλά, υπάρχει και δεύτερο ημίχρονο:

Μετά τα γεγονότα αυτά ο άνθρωπος θα φτάσει σε αδιέξοδο και τότε όλοι θα ζητούν να μάθουν για το Ευαγγέλιο και τις Γραφές.

Ο Χριστόςθα λυπηθεί τον κόσμο και θα δείξει ένα σημείο, για να πιστέψουν.
Τότε θα ψάχνει κανείς να βρει άπιστο».

ΣΚΕΥΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ, Ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγγελόγλου

Όλα αυτά για την Ελλάδα είναι έναρξη επώδυνων εξελίξεων και κυρίως με τους γείτονες μας που είναι πίσω από τα δυσώδη βδελύγματα της ISIS.

Για αυτό ας βάλουμε μέσα στην καρδιά μας την προσευχή του Αγίου Νικολάου του Κατασκεπηνού που έλεγε τακτικά ο Άγιος Παίσιος.
¨ Αθέων Αγαρηνών τα βέλη σύντριψον Δέσποινα και πάσαν επιβουλήν δαιμόνων ματαίωσον , λαόν Χριστεπώνυμον σκέπων και φύλαττων, ίνα πόθω σε δοξάζωμεν» .

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


 
Top