Μας εξηγεί γιατί πρέπει η σύνταξη να πάει στα 67 έτη, όταν εκείνη την απολαμβάνει ήδη πριν από τα 50 χρόνια της
Μια φωτογραφία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο έχει γίνει viral. Πρόκειται για τη βουλευτική «ταυτότητα» της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, με τα προσωπικά της στοιχεία, τις κοινοβουλευτικές και πολιτικοκοινωνικές της δραστηριότητες.




Αν την κοιτάξει κανείς προσεκτικά παρατηρεί πως η κ. Γεννηματά έχει γεννηθεί στις 17 Νοεμβρίου 1964 και επαγγέλλεται «συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος».


Πράγματι η κ. Γεννηματά έχει ευεργετηθεί από την ειδική παράγραφο συνταξιοδότησης που επέτρεπε σε μία μητέρα ανηλίκου με 15 έτη εργασίας να βγει στη σύνταξη. Παίρνει δηλαδή ήδη σύνταξη εδώ και κάποια χρόνια, ενώ είναι μόλις 51 ετών.

Και φυσικά μιλάμε για δουλειά στην τράπεζα, όχι για αγροτικές ή οικοδομικές εργασίες. Ούτε τσάπα δούλεψε στο χωράφι, ούτε σε σκαλωσιές ανέβηκε. Όπως επίσης ο καθένας μπορεί να πιθανολογήσει (με πολύ μικρή πιθανότητα να πέφτει έξω) η εργασία της κάθε άλλο παρά θα είχε το βαθμό δυσκολίας της εργασίας άλλων συναδέλφων της, αφού το επώνυμό της αποτελούσε «διαβατήριο» για διευκολύνσεις, από εκείνους που, χωρίς καν να τους ζητηθεί από την ίδια ή τον σεμνό πατέρα της, θα επιχείρησαν να προσφέρουν εκδούλευση (ξέρετε δα, πώς λειτουργούν αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα).

Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, η κ. Γεννηματά εισπράττει τη σύνταξη από το επάγγελμά της, έχει τη βουλευτική της αποζημίωση και αύριο-μεθαύριο θα πάρει και μια δεύτερη σύνταξη, ως βουλευτής.

Κι όμως σήμερα χωρίς ντροπή μας κουνάει το δάχτυλο για τις στρεβλότητες που το δικό της κόμμα μαζί με τη Νέα Δημοκρατία δημιούργησε 40 χρόνια τώρα και μας λέει χρησιμοποιώντας πληθυντικό (ως άλλος Σάκης-«υποφέραμε πολύ αυτά τα πέντε χρόνια»-Ρουβάς) πως πρέπει να κάνουμε κι άλλες, ακόμα πιο σκληρές θυσίες, για να μπορέσουμε να βγούμε στο ξέφωτο. Λες και ήμασταν εμείς που δίναμε τις χαριστικές πρόωρες συντάξεις στους «ημέτερους» και όχι το σύστημα το οποίο υπηρέτησε και υπηρετεί πιστά τόσα χρόνια, λες και ήμασταν εμείς που δημιουργήσαμε αυτό το εκτρωματικό μη βιώσιμο καθεστώς συνταξιοδότησης.

Αυτά όμως θα συμβαίνουν όσο ο ελληνικός λαός συνεχίζει να διαθέτει μνήμη χρυσόψαρου και ξεχνά γρήγορα ποιος τον οδήγησε σ’ αυτή την κατάσταση.

Αυτά επίσης θα συμβαίνουν για όσο καιρό συνεχίζει να στέλνει στη Βουλή άτομα που το μόνο τους προσόν είναι η συγγένεια με κάποιον πραγματικά ικανό πολιτικό λες και η πολιτική είναι κορώνα, που περνάει με διαδοχή από τον πατέρα στον γιο ή την κόρη, ανεξάρτητα από το αν ο διάδοχος διαθέτει τις ίδιες ικανότητες και προσόντα για να την ασκήσει.

Αυτά θα συμβαίνουν, τέλος, για όσο διάστημα ο λαός θα συνεχίσει να στέλνει στη Βουλή, τον πιο φωνακλά στα πάνελ, τον πιο όμορφο, τον πιο δημοφιλή, τον πιο αναγνωρίσιμο ή αυτόν που κλοτσάει καλύτερα τη μπάλα και όχι αυτόν που αποδεδειγμένα διαθέτει τις γνώσεις, έχει τις ικανότητες και μπορεί πραγματικά να παράγει έργο.

 
Top