Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 2ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ποντιακής Νεολαίας στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στην Θεσσαλονίκη. Η συνδιάσκεψη είχε μεγάλη συμμετοχή του ποντιακού Ελληνισμού, ενώ τελούσε υπό την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος το Σάββατο (3/10) κήρυξε την έναρξη των εργασιών. 


Η γενοκτονία και η βίαιη εκρίζωση των Ελλήνων ορθοδόξων από τον Πόντο και η διασπορά των προσφύγων ανά την Ελλάδα και την οικουμένη, «δεν εμπόδισαν την γεναιόφρονα και ηρωική, αλλά και καθημαγμένη ορθόδοξη ποντιακή ψυχή να συνεχίσει εκ του μηδενός την ηρωική προσφορά της στην ορθόδοξη εκκλησία μας, στο Γένος μας, στον κόσμο ολόκληρο» σημείωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. 

Στο ψήφισμα το οποίο εξέδωσε η Συνδιάσκεψη, και στο οποίο αποτυπώνονται τα συμπεράσματα και οι προτάσεις των εργασιών της, καλεί τον υπουργό Παιδείας, γνωστό αρνητή της Ποντιακής Γενοκτονίας Νίκο Φίλη, να παραιτηθεί αμέσως από την θέση του, εξ αιτίας των προσβλητικών, υβριστικών και σκόπιμα ανιστόρητων θέσεων που είχε εκφράσει μέσω της εφημερίδας «Αυγή», αρνούμενος επί της ουσίας αυτήν την ίδια την ύπαρξη της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. 

Η αθλιότητα και ο πολιτικαντισμός των Συριζαίων, δεν τους εμπόδισε φυσικά να παραστούν με ύφος χιλίων καρδιναλίων στην συνδιάσκεψη και μάλιστα να αναγνώσουν και μήνυμα του Τσίπρα! Εδώ πήγε στον Κλίντον ο αθεόφοβος στους Ποντίους θα κώλωνε…

 
Top