Ο κυνισμός είναι μια αντίληψη κατά την οποία ουδείς είναι υποχρεωμένος να ενδιαφέρεται για την κακή κατάσταση του άλλου.Ο κυνισμός στην έσχατη εκδοχή του όχι μόνον αδιαφορεί για τα παθήματα των ανθρώπων,αλλά τα προκαλεί κιόλας.


Του Ιωάννη Ξηρού Ταξιάρχη ε.α.

Η Αριστερά εν Ελλάδι αποτελεί κλασικό παράδειγμα κυνισμού,υπό την έννοια οτι όχι μόνον αδιαφορεί για την κατάσταση της χώρας,αλλά με τις πράξεις και τις τελευταίες δηλώσεις αποδεικνύεται ότι έχει βάλει όχι  το χεράκι της,αλλά την παλάμη της για τα παθήματά μας.

Ο Πρόεδρος της Ευρ.Επιτροπής κ.Γιουνκέρ δήλωσε ότι όταν οι τρελές «διαπραγματεύσεις» του κ. Βαρουφάκη έφτασαν στο απροχώρητο,ο κ.Τσίπρας πρότεινε ένα Μνημόνιο πολύ χειρότερο από την αρχική πρόταση των θεσμών.

Αυτό θεωρείται το αποκορύφωμα του κυνισμού στην σειρά άλλων περιπτώσεων που αποδεικνύουν ότι το αριστερό παραμύθι,αφού τόσα χρόνια έχει απομυζήσει το μυαλό,τώρα στην εξουσία απομυζά και ό,τι απέμεινε στην τσέπη των Ελλήνων.
Τυπικό παράδειγμα κυνισμού η δήλωση του πρώην Υπουργού Παιδείας κ.Μπαλτά ότι η αριστεία είναι ρετσινιά για τον άριστο,πράγμα που αποδεικνύει ότι η χειρότερη εκδοχή του λαϊκισμού,η ισοπέδωση όλων προς τα κάτω αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της αριστερής ιδεολογίας.

Συνεπής και λογική συνέχεια αυτού,η τελευταία δήλωση του σημερινού Υπουργού κ.Φίλη, ότι η επιβολή βαριάς φορολογίας σε κάθε μορφή ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι πενταροδεκάρες και ότι ο επιλέγων αυτήν οφείλει να πληρώνει την επιλογή του,ασχέτως αν τέτοια φορολογία δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη και ασχέτως αν ο επιλέγων αυτήν απαλλάσσει το Κράτος από τα έξοδα εκπαίδευσής του.

Ίσως όμως η χαρακτηριστικότερη απόδειξη όχι μόνον κυνισμού,αλλά και απόδειξη της πεμπτουσίας της αριστερής ιδεολογίας να είναι η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Σεβαστάκη οτι η φορολογία στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν αφορά στους ψηφοφόρους και γενικά στα κοινωνικά στρώματα που στηρίζουν την Αριστερά,αλλά στους »άλλους»,πιθανώς αυτούς που οι ίδιοι κάποτε χαρακτήριζαν ως »εχθρούς του λαού».

Ειλικρινά,δεν έχω υπόψιν μου κυνικότερη και ακριβέστερη παραδοχή ότι η Αριστερά υπάρχει όχι για να ενώνει,αλλά για να χωρίζει τους ανθρώπους και να στρέφει τον έναν εναντίον του άλλου.Όσον αφορά στην στάση της απέναντι στην εκπαίδευση και ιδιαίτερα στην αριστεία,ποια άλλη μαρτυρία θέλομεν  για να εννοήσωμε ότι η Αριστερά το μόνο που θέλει είναι να κυβερνά μια μάζα άσκεπτων και αγράμματων,έτοιμων να δεχθούν ό,τι αυτή θέλει να δεχθούν;

Ακόμη,θα φανεί περισσότερο η κυνικότητα όταν θα δούμε το τελικό σχέδιο περί φορολογίας ακινήτων το 2016,το οποίο πιθανόν να οδηγεί σε δήμευση περιουσιών και το τελικό σχέδιο περί «επανυπολογισμού των συντάξεων»για να διαπιστώσει και ο πιο δύσπιστος,αλλά τουλάχιστον καλής θέλησης άνθρωπος ότι και η περίφημη φιλολαϊκότητα της Αριστεράς δεν είναι παρά ένας μύθος,ένα ιστορικό ψέμα,από τα μεγαλύτερα της Ιστορίας,πλην όμως τόσο καλά μαγειρεμένο που πείθει ακόμη τους αφελείς και απερίσκεπτους.

Αυτό όμως ας το σκεφθούν οι ίδιοι,υφιστάμενοι τις συνέπειες των επιλογών τους.

 
Top