Στα μέτρα που προωθούνται αναφέρθηκε σήμερα ο Γιώργος Τράγκας από την εκπομπή του Εν Αθήναις στον Real FM.


«Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα ηλεκτρισμένη σε όλο το Πεσαβάρ που παρακολουθεί με αγωνία και ακούει τις πληροφορίες για τα μέτρα που έρχονται. Επιτέλους έρχεται το όνειρο των δανειστών, έρχεται το περιουσιολόγιο και θα ακολουθήσει ο εφάπαξ περιουσιακός φόρος που εφάρμοσε ο Γκαίρινγκ το 1938 κατά των Εβραίων. Αυτός ήταν από την αρχή ο στόχος όλων εκείνων που μας αγάπησαν, μας λάτρεψαν και μας εξοντώνουν. Περίπου το 25% με 40% κάθε περιουσίας, κάθε Έλληνα πολίτη θα περάσει στα χέρια των δανειστών. Αυτή ήταν και η μελέτη που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Deutsche Bank χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα την Ελλάδα αλλά ένα πιθανό σχέδιο για την ανασυγκρότηση μιας δημοσιονομικά πληγείσας περιοχής» σχολίασε ο γνωστός δημοσιογράφος. Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν αληθεύουν οι πληροφορίες, πρόκειται για μέτρα που θα στείλουν σε πολύχρονη ύφεση την περιοχή τα επόμενα 20 ή και 30 χρόνια.

«Σύμφωνα με όσα δημοσιεύουν οι εφημερίδες και οι ιστοσελίδες οι πάντες στέλνονται στην κιμαδομηχανή ατελείωτων φόρων» σχολίασε ο κ. Τράγκας. «Πρόκειται για μια δικτατορία, για μια ιδιότυπη κατοχή, για ένα οικονομικό φασιστικό καθεστώς που επιβάλλεται εκ των έξω και ζητείται να υλοποιηθεί από τους εδώ με διάφορες σαρωτικές επιχειρήσεις είσπραξης και ρευστοποίησης του συνόλου των περιουσιών. Τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να οδηγήσει την Ελλάδα ούτε σε ανάπτυξη, ούτε σε κοινωνική αναγέννηση, ούτε σε κοινωνική ανασυγκρότηση, ούτε σε απελευθέρωση από τα μεγάλα και οργανωμένα συμφέροντα» σχολίασε ο ίδιος.

«Αυτά που ακούγονται είναι ανατριχιαστικά. Επιβάλλεται μόνιμο capital control στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους οι οποίοι θα μπορούν να παίρνουν μόνο 150 ευρώ την εβδομάδα αντί για 420 ευρώ. Τα υπόλοιπα που δικαιούνται θα μπορούν να τα αγοράζουν με την κάρτα» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας «σιγά-σιγά ενώ δεν φεύγουμε από το ευρώ, το ευρώ εξαφανίζεται και φεύγει μακριά από τα μάτια του ελληνικού λαού».

Οι παγίδες του περιουσιολογίου

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Τράγκα έρχονται και οι παγίδες του περιουσιολογίου. «Όσα ενοίκια δεν έχεις εισπράξει από τους δυστυχισμένους ενοικιαστές σου δεν μπορείς να τα εκχωρήσεις σε δικά σου χρέη προς το δημόσιο. Καταργείται η εκχώρηση των ανείσπρακτων ενοικίων. Θα πληρώνει πλέον διπλά και τα ακίνητα και τα ΙΧ και τα εισοδήματα και τις καταθέσεις και τα έργα τέχνης και τα τιμαλφή και όσα έχουν ήδη φορολογηθεί από την αρχή» είπε ο ίδιος.

Παράλληλα, η τρόικα πιέζει να επιβληθεί από το 2016 το περιουσιολόγιο έτσι ώστε αφού φορολογηθούν αυτά να περάσουμε αργότερα και στον εφάπαξ περιουσιακό φόρο. «Έρχεται ένα χείμαρρος δεσμεύσεων και δημεύσεων. Δεσμεύονται καταθέσεις και θυρίδες για χρεοφειλέτες και φοροφυγάδες» είπε χαρακτηριστικά. Κι ο ίδιος συνέχισε λέγοντας «από το 2016 καταργείται ουσιαστικά η κυκλοφορία του χρήματος. Σύμφωνα με όσα γράφονται ακούγονται επίμονα ότι από την επόμενη χρονιά θα πληρώνουμε μόνο με πλαστικό χρήμα, μόνο με κάρτες. Καταργείται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης που λάμβαναν χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά προκειμένου να εξοικονομηθούν 210 εκατ. ευρώ αντί για 105 εκατ. για τους δανειστές. Φορολογούνται άγρια οι αγρότες, οι οποίοι ήδη έχουν ξεσηκωθεί και πρόκειται να σχηματίσουν μπλόκα σε όλη τη χώρα. Χιλιάδες φτωχοί αγρότες κινητοποιούνται πλέον εναντίον του τρίτου αριστερού μνημονίου».


Οι πιέσεις του Βερολίνου για το Αιγαίο

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον κ. Τράγκα, το Βερολίνο πιέζει για κοινές περιπολίες του ελληνικού και του τουρκικού λιμενικού σε όλο το Αιγαίο. Όπως αποκάλυψε χθες η Real News παίζονται ύποπτα παιχνίδια στο Αιγαίο με πρωτοβουλία του Βερολίνου. «Η καγκελάριος στοχεύει να περιοριστεί η ροή των προσφύγων που φτάνουν στην Ευρώπη αδιαφορώντας για τον κίνδυνο να πληγούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο και να δημιουργηθεί τετελεσμένο ελεύθερης διέλευσης του τουρκικού λιμενικού και του τουρκικού στόλου σε όλο το ελληνικό αρχιπέλαγος» είπε χαρακτηριστικά.

 
Top