Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των «στημένων αγώνων» μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ», η οποία αποκάλυψε τις στενές σχέσεις που είχε ο πρώην συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor1» Αιμίλιος Κοτσώνης, με τον εφέτη Αθηνών Γιάννη Τζιμπλάκη, που ήταν ο εισηγητής του δικαστικού συμβουλίου που εξέδωσε το βούλευμα του σκανδάλου των στημένων αγώνων, με το οποίο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχε απαλλαχθεί.


Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Κυριάκος Θωμαϊδης στην εκπομπή «Αποκάλυψη Τώρα» των Βασίλη Παπαθεοδώρου και Άρη Ασβεστά στον ΣΠΟΡ FM 94,6 το βούλευμα για το «Koriopolis» έχει αυξημένες πιθανότητες να κηρυχθεί άκυρο σηματοδοτώντας το «άνοιγμα» εκ νέου της υπόθεσης, αλλά και την πλήρη ανατροπή των δεδομένων στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων, που συντάραξε το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το Συμβούλιο Εφετών με πολυσέλιδο βούλευμα ζητούσε να παραπεμφθούν σε δίκη 85 παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων του 2011 απαλλάσσοντας τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Αντίθετα παρέπεμψε, μεταξύ άλλων, τον Αχιλλέα Μπέο, τον Γιώργο Τσακογιάννη και τον Γιάννη Κομπότη.

Από την στιγμή που θα κηρυχθεί άκυρο το βούλευμα δεν θα υφίσταται πια η απαλλαγή του Βαγγέλη Μαρινάκη για το «Koriopolis», αλλά ούτε και η παραπομπή του Αχιλλέα Μπέου σε δίκη! Όπως, φυσικά, δεν θα ισχύει η απαλλαγή και η παραπομπή και όλων των υπόλοιπων κατηγορουμένων. Για τον Μπέο αυτό σημαίνει επιπρόσθετα ότι θα μπορεί να παραμείνει και στη θέση του δημάρχου του Βόλου. 

Αίτημα αναίρεσης από 5 κατηγορούμενους του «Koriopolis»
Σε επιβεβαίωση των όσων ανέφερε ο Κυριάκος Θωμαϊδης περί «ακύρωσης» του βουλεύματος, ο Άρης Ασβεστάς αποκάλυψε ότι τουλάχιστον 5 κατηγορούμενοι (με βαριά κακουργήματα) ετοιμάζονται να καταθέσουν αίτημα αναίρεσης! Είναι δίχως καμία αμφιβολία ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο ότι η υπόθεση του «Koriopolis» οδεύει για ανατροπή. Σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλες εξελίξεις και το SDNA θα τις παρακολουθεί από κοντά για να σας ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα, όπως έχει κάνει έως τώρα...

 
Top