Άλλη μία κατάθεση-βόμβα έρχεται να βάλει μπουρλότο στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 


Η κατάθεση αφορά τον αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 που διεξήχθη τον Γενάρη του 2013, για τον οποίο ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης, θεωρεί ότι είχε στηθεί και στο πλαίσιο αυτό έχει απαγγείλει κατηγορίες στους Γιώργο Αρβανιτίδη, Γιώργο Λαναρή, Βαγγέλη Μαρινάκη και σε ποδοσφαιριστές της Βέροιας. 


Όπως αποκαλύπτεται σήμερα, ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς άσκησε ποινική δίωξη για δωροδοκία-δωροληψία στο εν λόγω παιχνίδι και στον πρώην ποδοσφαιριστή της Βέροιας, Γκιγέρμο Πέρεθ. Ο Ισπανός παίκτης κλήθηκε να απολογηθεί ενώπιον του κ.Ανδρέαδη στις αρχές του Σεπτέμβρη. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες κι αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. Η είδηση-βόμβα που προκύπτει από την απολογία Πέρεθ είναι ότι ο Ισπανός επιβεβαίωσε στο ακέραιο και μέχρι τελείας τα όσα έχουν καταθέσει στον ανακριτή ο Νίκος Γεωργέας, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης και ο Αλέξανδρος Καλογέρης. 

Με λίγα λόγια ο Πέρεθ ομολόγησε στον ανακριτή ότι τα πράγματα έχουν όπως ακριβώς τα είχαν καταθέσει οι τρεις προαναφερθέντες κι ότι το ματς στήθηκε στο ημίχρονο για να λήξει με σκορ 3-0. Πρόκειται για ομολογία-βόμβα διότι αυξάνει σε τέσσερα τον αριθμό τα πρόσωπα τα οποία έχουν καταθέσει πως το επίμαχο παιχνίδι ήταν χειραγωγημένο. Μία εξέλιξη που είναι καθοριστική για τη συνέχεια της υπόθεσης αυτής. 

Μ' αυτά και μ' αυτά οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης έφτασαν τους 35 κι αυτό θα είναι και το τελικό νούμερο που θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία. Ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης έχει ολοκληρώσει το έργο του κι αναμένεται ως τα τέλη του Οκτώβρη να παραδώσει τη δικογραφία στον εισαγγελέα εφετών ο οποίος και θα κάνει την πρότασή του για το ποιοι από τους κατηγορούμενους θα παραπεμφθούν σε δίκη. 

 
Top